28 Kasım 2011 Pazartesi

PARTY GOES BLACK & WHITE

28 Kasım 1966. Bundan tam 45 sene önce. New York Plaza Otel. Lüks kelimesinin sözlük anlamı da denilebilir. Amerikan Edebiyatı'nın, Popüler Kültürün ve dönemin en tanınmış yazarlarından biri. Kim bilir ki yazacağı bir eserle, sadece edebiyatseverlere değil, zamanı geldiğinde sinemaseverlere ve modaseverlere de ulaşacağını ve ilham vereceğini. Audrey Hepburn'u ikonlaştıracağını ve tamamıyla bir yaşam tarzının sembolü haline geleceğini. Ladies 'n Gentlemen legendary Mr. Truman Capote. 
1956 yılında yayımladığı ''In Cold Blood'' sonrasında o güne kadar olan başarısını kutlamak üzere New York simgelerinden Plaza'da ''Black and White Party'' düzenler. Balonun en önemli ayrıntısı ise tıpkı geçtiğimiz sene Fransız Vogue'unun baş editörü Carine Roitfeld'in düzenlediği gibi Maquarade Ball olması.
Eyes Wide Shut
Washington Post'un yayıncılarından Katherine Graham ile
Bay ve Bayan Ford
İsviçre Prens ve Prensesi. Prensesin üstündeki günümüz ışıldayan altın temalı Balmain elbiseleri gibi.
Frank Sinatra eşi ve Mia Forrow ile.
Dönemin Anna dello Russo'su olsa gerek
Kennedy'ler, Richard Avedon, Andy Warhol, Tenessee Williams, Büyükelçiler, Hollywood, Kraliyet Aileleri hepsi de davetiyede özel olarak belirtilen siyah-beyaz kıyafetler ve maskeler içinde.
Party'nin ilginç yanlarından biri ise romanını övmeyen eleştirmenler ve yazarların 'guestlist'ten çıkartılması. 
Marilyn Monroe & Truman Capote
En ilginç yanı ise Tiffany & Co.'nun CEOsu ''Breakfast at Tiffany's''in ününü kullanarak mücevherlerinin bedava reklamını yapmış olmasına rağmen Capote'e karşı pek de nazik davranmaması sebebiyle davet edilmemesi.
Davete katılan 540 misafirle ise tek tek tokalaşması ise ne kadar zarif olduğunun kanıtı belki de.
Dünyanın gelmiş geçmiş en şahaşalı partysi için Capote'nin yorumu ise ''kendi çapımda bir davet yapmak istediğimden sadece arkadaşlarımı davet ettim.''
Kim bilir o gece neler konuşulmuştur, party çıkışında Ritz'in ya da Plaza'nın odalarında neler olmuştur ?
Who picked whom?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder