4 Kasım 2011 Cuma

MOODBOARD: THE SCARLET LETTER: KIRMIZI GUC

Collectif Representation temali Timur Celikdag lensinden i-D nin sonbahar sayısı için çekilmiş bu ve bunun gibi fotoğraflardan oluşan editöryalin amacı herkesin ''koyun'' gibi olduğu toplumdan sıyrılmak. Aynı şeyleri yapıyorsak bile. Herkesin aynı şeyleri yaptığı / istediği bir topluluktan sivrilmek ''ben burdayım'' diyebilmek.

Bunu bir kenara birakacak olursak ise bu sezon red is the new black. Son birkaç senedir modayla daha içli dışlı olmamdan sonra geçip giden her moda haftasından sonra gördüğüm tek şey aslında değişen bir şeyin olmaması. Her sezon ''40s are back'', ''60s are back''. İspanyol paça bir sezon başka tasarımcının radarında, bir sonrakinde bir diğerinin. Sadece tarih tekerrürde değil moda da. Dolayısıyla bu kış sezonu için renklerin ve kırmızının geri geldiğini uzaylı görmüşcesine iddia etmek fazla olur, aslında onlar hep orada, ancak kesin olan bir şey varsa kırmızı bu sezon uzun zamandır elde etmek istediği baş rolü sonunda kapmış gibi.
Dior Homme / taken from Arena Homme
Modada sevdiğim başka bir şey varsa, ya da sevdiğim en güzel şey dergiler ve hazırlanan editöryaller. Dediğim gibi ''keep calm and start reading style.com'' bir süre sonra aslında tekrarlanan şeylerin olduğunu görecekseniz. Erkekler bu sezon feminen, kadınlar bu sezon masküler, geri gelen 70ler, tekrar moda olan 90lar. Hopefully there are magazines ve fotoğrafçılar ve editörler bir araya geldiklerinde Alice'in hayal dünyası o kadar da fantastik kalmıyor.
GQ China Style
Sonuçta bu yolla giydiğiniz kırmızı Dior palto ya da Dolce & Gabbana kırmızı smokin size podyumlardan daha reel gelebilir, ya da onu elde etmek daha cazip gelebilir. Belki de davete katıldığınızda öğle yemeğinize eşlik eden GQ Style ekindeki model gibi hayal edebilirsiniz kendinizi. Evet evet tıpkı editöryaldeki gibi kırmızı smokin ve verilen davet, tıpkı o fotoğraf karesinde olduğu gibi herkesin gözü üzerinizde, belki partyden ayrılırken yalnız da olmassınız hem ?
Bon Magazine
Bu işi kurallarına göre uygulamak istiyorsanız - en azından kırmızı giyen bir centilmen olarak gözükmek istiyorsanız- kadınların dolabında olduğu gibi color blocktan kaçınılmalı sanırım. Yanı kırmızı bir pantalon + yeşil bir blazer. Ohh boy ! Play it safe wear it with black !
Sol: GQ Italia // sağ: models.com ''from various editorials'' postundan
Kırmızıyı farklı kalıplarla ve kumaşlarla yorumlayan tasarımcılar bu sayede sevdiğiniz modellerin kırmızısını da yaratarak ya da sezonun zaten trend olabilecek parçalarını kırmızıyla yorumlayarak aslında erkekleri yine de güvenli sulara itmiş. Kadifeler, boyları kısalan ceketler / blazerlar ve pelerinler. Bunlar hemen hemen tüm tasarımcıların zaten bu sezon için düşündükleri modellerdi. Ancak onlar da belirli kalıpları kırarak sadece siyahla değil, kırmızıyla da birleştirmişler. Double hip.
Hercules
Aksesuarlar sizler için kıyafetlerden önce mi gelir, daha mı dikkat çekicidir bilmem ama aslında her iki grup için de düşünülmüş oynak bir artı değer. Trendleri takip edeyim ama çok da göze batmayayım diyorsanız, ya da şeytan ayrıntıda gizlidir mottosunu belirlemişseniz de her iki şekilde de şans sizden yana. Kırmızı eldivenler, kırmızı çantalar, ayakkabılar. Siyah Balmain bir paltoyu kırmızı eldivenle tamamlamak ? Ya da sıradan bir jean + kazak lookunu LV çanta ile hareketlendirmek ?
Instinct Mag
Kırmızıyı yaratırken hiçbir tasarımcı o kadar da ısrarcı değil. Rengi siz seçin. İster renginizi açıp biraz portakal gibi gezin, ister bordoya sığınıp kendinizi Fransız hissedin. Emin olun hardal rengi bir kazak, koyu kahve bir kadife pantalon ve kızıl-bordo bir blazer kombini çok da göz yormazdı. Hatta harikulade bile olabilir.
Wonderland // GQ France // The Block 
İlla dolabıma bu sezondan bir şey katayım, benim tarzım olsun, kıyafetim benim önüme geçmesin ama diyorsanız GQ France editöryalinden çıkma V Naked kazak tam size göre. Hatta bana.
Attitude // Volt Mag
Bence kostümlü bir party vermenin tam zamanı geldi. Be sexy ! Bir şey geçirmeden üstünüze Gandy'nin yapmış olduğu gibi battaniyeye sarılın. Emin olun kimse size ''homeless'' demez, belki Native Americalı. Ama kesinlikle ilgi üstünüzde.
Vogue Hommes Japan
Kaç sezondur devam eden ''kıvrık paça'' modasında ise şeytanca planla yeniden kırmızıyı hayata sokabilirsiniz.  Kırmınızın gücü adına ! Göster çorabını, kanıtla coolluğunu.
GQ China // GQ Style China // GQ Paris // WWD
Hiç olmadı ''kırmızı çete'' kurun. Ortamın da en iyi giyinen ''buddy''leri seçilin. Biriniz kırmızı pantalon, diğeriniz kırmızı blazer.
Madame Figaro // Hercules
Kırmızının en şık ve dandy hali ise yukarıda.

Seçtiğiniz kırmızıyla dilediğiniz erkek olun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder