19 Kasım 2010 Cuma

P!NK || GREATEST HITS ... SO FAR

2003 yılının başı. Yeni bir şarkıcıyla tanışıyorum, TVde sürekli ''Family Portrait'' videosu dönüyo, sonra radyo başında dikiliyorum, NR1FMde şu şarkı çalsa da kasede kaydetsem diye bekliyorum. 13 yaşında tek derdi tasası okulu olan bir çocuğu bile etkiliyor, belki de o günlerde de depresif takıldığımdandır, evet evet ciddi ciddi içime kapandığım bir dönemdi 2003 kışı, işte o günlerde dikkatimi çekmişti. Zapzayıf, kısa saçlı ve adonis kaslarını sergilemekten çekinmeyen Pink'le.

Sonra sene 2006. ''Stupid Girls''. Paris Hilton'la, Olsen Kardeşlerle, Jessica Simpson'la, solaryum kızlarıyla dalga geçen bir şarkı, üstelik Pink'in yanında bu sefer bir de 50 Cent var. Pek de alışık olmadığımız bir şey. Bir de ''Dear Mr. President''. Belki de hayatımda duyduğum en açık sözlü şarkı. Çünkü terk edilme ardından bol şarap etkisiyle eski sevgiliye yazılmış bir şarkı değil, dünyayı yöneten bir ülkenin başkanı George W. Bush'a açık açık yazılmış bir şarkı. Sözlerini okuyup, müziği dinledikten sonra kalbinde bir şeyler hissetmeyen kişinin insanlığından şüphe ederim ciddi ciddi.

Daha sonra ''I'm Not Dead'' sonrası yeni albüm geldi ''Funhouse''. Debut video ''So What'' 2000lerin en eğlenceli videosu ve şarkısı olmayı başarırken Pink'e de şapka çıkarttırıyo. Eski eşiyle ve ilişkisiyle dalga geçiyor, üstelik videoda beraber kamera karşısına geçiyo. Daha sonra ''Funhouse'' singleı ve reklamlardan da aşina olduğumuz ''Bad Influence'' ölüyü bile dans ettirecek, stresten uzak tutacak ve de şarkıyı dinlerken dans ederseniz kalori ykatıracak cinstendi.

Greatest Hits...So Far !!! International Editon kapsamında 21 şarkı bulunuyor. İlk albüm ''Can't Take Me Home''dan itibaren her şarkı burda ancak eksik kalan 2 fireyle. Biri ''Moulin Rouge'' soundtarckinde de bulunan ve Lil Kim, Xtina, Maya, Missy Elliot gibi isimleri birleşitren ''Lady Marmelade'' ve diğeri de ''Try This'' albümünden ''God is a DJ''. 10 yıllık kariyerin özetinde bir de 4 yeni şarkı bulunuyor. Kılıktan kılığa girdiği videosuyla ''Raise Your Glass'', ''Fuckin' Perfect'' ve ''Heartbreak Down''. 4. şarkı ise geçtiğimiz sene Adam Lambert'ten duymaya alıştığımız ''Whataya Want From Me''. Şarkı Pink'in son albümü ''Funhouse'' için kaydedilip tracklist içine alınmamış.

Her daim eğlence için Pink dinlemek iyidir !

görseller
pink.com

2 yorum:

  1. wuuhuu! Ne zamandır Pink dinlemediğimi hatırlarttın bana! (= Bu arada "Whataya want from me"yi gerçekten deli gibi merak ettim! (=
    Haydi bakalım, bulup dinleyelim...

    Öperim bebeğim ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  2. Pink'i pek sevmem çünkü o da Britney ve Beyonce'ye karşı :D ama şarkıları süperdir :D

    YanıtlaSil