6 Aralık 2010 Pazartesi

THE DRUMS PLAYING WITH THEIR ''DRUMS''

2009'un son günlerinde tanıştığımız New York'lu dörtlü The Drums aslında ilk albümlerini - ki grupla aynı ismi taşıyor, ''The Drums''ı Haziran 2010da yayınladı. Genellikle iyi yönde eleştirilen albüm ''Best Friends'' şarkısıyla açılıyor. Ve sizde bıraktığı ilk izlenim: ''sanki çalan şarkı tanıdığımız bir grup olan Vampire Weekend'e ait'' demek oluyor.

''Best Friends'' ile hızlı bir açılış yapan grup hemen ardından tempoyu hiç düşürmeden ''Me and The Moon'' ile devam ediyor. Parça aynı zamanda albümden yayınlanacak olan 4. single yer yer bir pc oyunundaymışsınız havası veren şarkıyı favorilerinize eklemekte geç kalmayacaksınız. Hemen ardından gelen ''Let's Go Surfing''de ise yerinizde duramadan hemen Haziran'ın gelmesini diliyeceksiniz. 4. şarkı ''Book of Stories'' dinlerken hala enerjiden hiç birşey kaybedilmediğini fark ediceksiniz ancak başta da dediğim gibi aklınızın bir köşesinde sanki sürekli olarak Vampire Weekend'in yeni albüm çıkarmış olduğunu düşüneceksiniz. 

Albümde sırf hızlı ve enerjik parçalar var sanıyorsanız bir de ''Down by the Water''ı dinleyin derim size. Kendinizi bir grup hippie ile Brown Üniversitesi kampüsünde ya da herhangi bir metropolde birşeyleri protesto ederken ve bu şarkıyı da onun marşı olarak kullandığınızı hayal edebilirsiniz. Puslu günlerin şarkısı olması için de bir kenara ''It Will All End In Tears'' şarkısını da kaydedin.

''I Need Fun In My Life'' ve ''I'll Never Drop My Sword For It'' ise arka arkaya dizilmiş ve oldukça esprili, eğlenceyi elde etmek için sürekli kılıçla savaşmak zorunda olduğumuzu mu demek istiyo acaba :) Kapanış ''The Future''dan gelirken keyifle iyi müzik dinlediğiniz için kendinizi sırıtırken bulabilmeniz albümün yan etkilerinden ! Benden söylemesi.

Kalite, haz ve bende bıraktığı tad neticesinde 5 / 4 veririm yine de ''ya abi bu Vampire Weekends''in son albümü müydü ?''

One Love ya da Miller Freshtival'de yine görmek istediğimiz gruplar listesine eklenmeli bence.

Finlandiya kökenli, sarışın, saçlı sakallı, hafif skinny, nerd gözlükleri taşıyan oduncu gömleği ile koyu renklerde jean belki de el örgüsü hırkasını sırtına atıp pastel tonlardaki converse'ini giyen ve Beck's içen gençlere gelsin bu albüm!

3 yorum:

  1. albumu ithaf ettigin genclerin hicbir ozelligini tasimiyorum...ama aylar oncesinden blogumda down by the water ile the drums lansmanini gerceklestirmistim:)))vay vay vay cumleye de bak hele..

    hizina yetismek imkansiz...ellerine saglik dostum.

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendiğimi söyleyemem; ama zaman zaman dinleyeceğim albümlerden biri haline geldiğini söyleyebilirim ;)
    Ah bu müziklerin üzerine deli gitarlar çalsa... ((=

    Öperim ^_^

    YanıtlaSil
  3. ahaha mustafa ben de o özellikleri taşımıyorum :D ama tanım yaparken oyle yazmak geldi içimden :D

    undefinable
    evet pek senn tarzın değil, ama içinde bir iki muhteşem parça var kaçırılmaması gereken :D

    YanıtlaSil