24 Aralık 2010 Cuma

JOYEUX NOEL BLOGGERS !

Bugun Christmas Eve ! :) Sizler kutluyo musunuz bilmiyorum, ama kutlamayıp da o ruhu tatmanız için bir kaç öneride bulunmak için yeniden burdayım !

İlk önerim bir kitap. Post-modern edebiyatın babalarından Paul Asuter'ın oldukça minik ve tatlı kitabı bir Noel hikayesi. 1990 yılında yayınlanmış ''Auggie Wren's Christmas Story'' ülkemizde Can Yayınları tarafından minik ve sevimli ambalajında bizlere sunuluyor. İş çıkışı belki isterseniz Starbucks'a uğramadan bu kitaba bir göz atın. Kahvenize eşlik etsin. Sanırım hemen hemen her Xmas'ta sıkılmadan okuduğum o güzel öykülerden. Konusu ise NY Times için noel hikayesi yazması istenen yazarın hikayeyi üretene / bulana kadarki zamanda başından geçenler.

Bir diğer Noel Hikayesi ise İngiliz Edebiyatının babası Charles Dickens'dan. Daha önce filme de uyarlanan Scrooge karakterini kim bilmez ki. ''A Christmas Carol'' tam da Noel/ Santa ruhu üzerine kurulmuş. Bu eğlenceli novella bence kaçmaz. ''Yok ben noelle ilgilenmiyorum'' diyosanız hikayenin altında bir de gothic / korku öğeleri yatıyor. İğnelemeler ve sosyal temalar da cabası.

Sturbucks'ın Christmas Blend'ini içtiniz kısa öykülerinizi okudunuz. Şimdi bir de film izleme zamanı. Onlarca kez izlesem de sıkılmaycağım 4 filmi seçtim. Bunlardan ilk ikisi gülmekten altınıza yapacağınız Home Alone'un 1. ve 2. filmi.

Son yıllarda bir New year / Christmas geleneği haline gelmiş ve Kate Winslet ile Jude Law ve Cameron Diaz'ı birleştiren ''The Holiday'' ile ''Miracle on 34th Street'' . Noel Baba'dan yeni bir oyun konsolu ya da Burberry trench mi istemiştiniz. Ve gerçekleşti. O halde bir de bu küçük ve dünya tatlısı kızın hayaline bakın. Filmin iki farklı yapımı var. Benim seçimim 1994 yapımı. Dünyanın en tatlı noel babasını da bu filmde görebilirsiniz ayrıca :))

merry christmas
feliz navidad
joyeux noel

bisou bisou

2 yorum:

  1. Geç de olsa "joyeux noel" tatlım ^_^ Christmas Blend'den beklentilerim çok büyüktü ancak çok sıradan bir kahve gibi geldi bana :/
    Önerilerin şahane! Christmas Eve'i harika geçirdim; ancak Christmas bir o kadar sıkıcıydı...
    Neyse, guzel zamanlar gelecektir elbet ;)

    "Sarı Dev Noel Baba" vardı, benim zihnime kazınan bir noel filmi... İzlemediysen bir göz at derim ;)

    XoXo
    -D-

    YanıtlaSil
  2. hemen not ettim, en kısa zamanda izlemem lazım o halde =) =)

    güzel zamanları ben de mumla arıyorum :/

    YanıtlaSil