27 Mart 2011 Pazar

AZICIK UCUNDAN GÖSTER !

Birkaç sezondur en büyük trendin paça kıvırmak olduğunu sağır sultan bile biliyor artık. Ancak bu trendi uygularken dikkat etmeniz gereken nokta ütülenmiş bir pantalon ya da iyice temizlenmiş bir ayakkabı değil. İkisi arasından görünecek çoraplar. Yani aslında kilit nokta çoraplar. Eğer ''bring the kıro back'' demek istemiyorsanız zaten beyaz çoraplarınız çoktan geri dönüşüm makinelerinde bu dünyaya başka bir nesne içinde geri gelmiştir. ''Klişeler bana göre değil'' diyorsanız ise bir süreliğine siyah çoraplarınızı dolabınızda ''az kullanılanlar'' kısmına kaldırın.

Peki ne yapalım diyorsanız, evvet tam da ondan söz ediyorum. Ancak kafanızın yanında yanan ampulü bir yok edin, yan komşunuzu sizin için radyonun sesini açtı bile Sertab çığırıyor ''oldum rengarenk''
Mr. Porter'tan özenle seçtiğim 4 farklı pantalonu geçirin üstünüze. Rahat bir şekilde paçaları kıvırmak için de göbeğinizi eritin. Ve yine aynı siteden sizler için seçtiğim ''Disney-Like'' çorapların içine ayağınızı sokuşturun. 
Evvet şimdi Lanvin ayakkabınız ile Burberry pantalonunuz arasındaki kırmızı renkteki Ralph Lauren çoraplarınızı vapurda karşınızda oturan teyze, otobüste arka çaprazdan sizi seyreden amca ve merdivenlerden peşinizden koşan genç dahil herkes gördü. 
Merak etmeyin bu trendi uygulamaya kalkarsanız kimse size gülmeyecek zira henüz geçen haftalarda bitiveren Paris, New York, Milano moda haftalarında boy gösteren tüm dandylar, karizmalar, modern delikanlılar, editörler, gazeteciler ve bloggerlar bunu denedi bile. Size gülen arkadaşlarınıza ise ''dön de kendi kıçına gül'' deyin. 
Eklemek istediğim birkaç şey de şu. Hayatım boyunca gri çoraplardan nefret etmişimdir (size ne ki). Neyse içimde kalmadı, nedense bu özelliğimi belirtmek istedim. 
Bir de özellikle oxford'ları nasıl çıplak ayak giydiklerini de henüz anlayamadım. Modanın daima insanı rahatsız ettirdiği (yani mükemmel görünürken-siz aslında can çekişebilirsiniz) gerçeğini aslında hepimiz biliyoruz. Ancak bunun bir püf noktası olabilir mi ?

images via
mrporter.com (panths- shoes- socks)
gq.com (tommy ton- street style)

2 yorum:

  1. çoookk güzel yazı ya!
    ayrıca o oxfordların içine babet çorabı giyiliyor ve can çekişmiyorlar:)
    Tabi bilmeyenler ve bilip de yapmayanlarda can çekişmeyi göze alıyorlar.
    falan filan işte:)

    YanıtlaSil
  2. hehe bilgi için teşekkürler, evet bazılarında görüyorum onu giydiklerini, ama bazen de bariz belli ayaklarında çorap olmadığı :D

    YanıtlaSil