11 Ocak 2010 Pazartesi

ADIEU...LHASA DE SELA

Böyle bir yazı yazmak aklımın ucundan dahi geçmezdi; belki onu ''Yeni Sesler Yeni Ufuklar'' başlıklı yazımda sizlere tanıtmak amacıyla kullanırdım; ama böyle bir yazıyı hayal bile edemezdim yazmaya.

Meksikalı bir baba; Amerikalı bir anne tarafından dünyaya gelen Lhasa de Sela Amerikalı-Kanadalı bir söz yazarı ve şarkıcı. Belki hepimizin severek dinlediği Lady Gaga'dan çok daha az tanıdık, ama çok daha kaliteli müzik yaptığı aşikar. Fakat popüler değil ve bu yüzden de bir hafta önce hayata gözlerini yummasına rağmen ben onun gidişini bugün Facebook ve Twitter'dan öğreniyorum. Oysaki Tila Tequila'nın lezbiyen sevgilisinin ölümü bile Türk Basınınıda oldukça geniş yer kapladı. Maalesef arz talep meselesi.

Öyle güzel sözlü şarkılar yazan, öyle güzel sese sahip olan bir ''sanatçıyı'' kaybetmek, öyle bir güzellikten yeni şarkılar dinleyemeyecek olmamız ve onu bir kez daha canlı canlı duyamayacak olmamız üzücü.

Yeni yılın ilk gününde göğüs kanserine yenik düşerek hayatına gözlerini yuman bu muhteşem sesi, belki facebookta statulerinde anarak ya da onun bir videosunu paylaşarak ''gül kurusu'', ''pembe'', ''siyah'' yazmaktan çok daha fazla ilgi toplayabilirlerdi ve asıl amaçları sadece abaza bir şekilde ilgi çekmek dışında hiçbir işe yaramayan statuler yerine gerçek bir sosyal mesaja da imza atmış olurlardı.

Her neyse;

İşte Lhasa'nın o kısa ama kaliteli yaşamına sığdırdıkları...

DISKOGRAFI:

1997 - La Llorona (Audiogram/Atlantic)
2003 - The Living Road (Audiogram/Nettwerk)
2009 - Lhasa

Sizlere bu muhteşem sesten geriye sadece bir kaç güzel video bırakabiliyorum ancak...

İspanyolcası ve ya İngilizcesi fark etmez; içinde barındırmış olduğu etnik özellikleriyle ve rahatlatıcı etkisiyle Nirvana'ya bile ulaşabilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder