7 Ocak 2010 Perşembe

TOP 20 SINGERS/ SONG OF 2009 PART I

Batı Yakasından bir kez daha merhaba siz sevimli bücürükler :) Çarşamba günkü ''merhaba'' yazısından sonra ilk official yazıma hoş geldiniz. Hazır 2009u yeni geride bırakmışken ve 2010da da henüz ortalık en bomba albüm ve şarkılarla dolmamışken isterseniz elimizde olan 2009'un en iyi şarkıcı ve şarkıcılarını sıralayalım :)
Listemizin açılışında 20 numarada bizleri Eminem karşılıyor. Uzun bir aradan sonra yayınlamış olduğu Relapse albümü ile 2009 yılında da kendisinden sıkça söz ettirmeyi başardı. ''We Made You'' ve ''Beautiful'' teklileri ile tüm sene listelerden inmeyen beyaz Rapçi ilk videosunda Sarah Palin'den, Star Trek'e Britney ve Amy'e kadar karşısına çıkan herkesle dalga geçti. Beutiful ise ondan dinlemiş olduğumuz damar parçalardan bir tanesiydi :P







19 Numaraya gelirken karşımıza Britanya'lı 3lü Muse çıkıyor. Eylül ayında yayınlamış oldukları Resistance ile 3 sene ardından müziğe hızlı bir dönüş yaptılar. ''Uprising'' ile Billboard Alternative Listesinde zirveye oturan grup İngiliz Listelerinde de ilk 10a girmeyi başardı. Videolarında oynatmış oldukları ayıcıklar ise hem oldukça şirin hem de Duracel reklamlarını hatırlatıyor.
Listemin 18 numarası için Atlantiğin diğer yakası olan Amerika'ya gidiyorum ve listeme ilk kez yapılan American Idol'un birincisi aynı zamanda Grammy ödülü Kelly Clarkson'u takdim ediyorum :) Kendi istediğini gerçekleştiren ama Debut single Never Again dışında pek de tutulmayan My December sonrası yayınlamış olduğu All I Ever Wanted ile yine eski günlerine dönmeyi başardı. Şarkıcı ''My Life Would Suck Without You'' ile hem Amerika'da hem de İngiltere'de zirveye oturdu. Ardından gelen ''I Do Not Hook Up'' ile önemli listese başarısı gösteremese de ''Already Gone'' ile listelerde yeniden boy gösterdi.

17 Numarada Billboard Listelerinde haftalar boyu zirvede kalan Rihanna ve Kanye West ile yapmış olduğu ''Run This Town'' ile ödüllere aday olan daha sonra gerçekleştirmiş olduğu ve kanımca en iyi New York City şarkılarından biri olan ''Empire States Of Mind'' Alicia Keys düeti ile tören tören gezen ve her fırsatta canlı canlı onu takdim etmekle gurur duyan Jay Z ve albümü The Blue Print 3 yer alıyor.







Listenin 16. sırasında ise 2008 yılında yayınlamış olduğu Greatest Hıts albümüne koymuş olduğu yeni parçalardan biri olan Ciara düeti ''Takin Back My Love'' ve Enrique Iglesias bulunuyor. Bahar aylarının en büyük hitine imza atan Iglesias parçayı alman şarkıcı Sarah Connor ile kaydetse de Ciara düeti bence diskografisinin en iyilerinden. Şarkı türkiyenin de en garip! listesi olan Billboard'larda da haftalarca listede yer almıştı. Enrique'ye eşlik eden Ciara ise yine adını sıkça Justin Timberlake ve Missy Elliot düetleri ise sene boyunca adından sıkça söz ettiren şarkıcılardan biri oldu.









İlk 10a doğru adım adım ilerlerken listemizin 15. basamağında Amerikalı hit faktörü, ödül yiyici ve canlı performans manyağı son yılların en iyi 3lüsü Green Day yer alıyor. 21 st Century Breakdown ile American Idiot albümleriyle artık dünya çapında iyiden iyiye starlık mertebesine ulaşan grup bu statülerini de perçinlemiş ve ikiye katlamış oldu. 5 yıl aradan sonra gelen bu süper albümden çıkan ''21 Guns'', ''Know Your Enemy'' ve ''21st Century Breakdown'' aynı zamanda videolarıyla da çokça konuşuldu.








Listenin 14 numarasında British Icon Robbie Williams yer alıyor. Bence başarılı ama Robbie'nin asıl hedeflerini karşılayaman Rudebox dönüşü yayınlamış olduğu Reality Killed The VideoStar ile geri dönüşünü gerçekleştiren Robbie henüz albümden iki single yayınladı ve ''Bodies'' ile İngiltere'de 2 numaraya Türkiye'de ise 1 numaraya kadar çıktı.

13 numarada İngiltere'de kalmaya devam ediyoruz ve bir diğer British Icon olan Brit ödüllü Mika'yı listemize konuk ediyoruz. İkinci stüdyo albümü The Boy Who Knew Too Much ile adından sıkça söz ettiren sanatçı albümden iki hızlı parça bir de ballad yayınladı. Kişisel favorim ''Rain'' ve ''We Are Golden'' aynı zamanda albümün en iyi parçalarından.




Hala Britanya'dayız ve listemizin 12 numarasında sivri dilli İngiliz güzel Lily Allen yer alıyor. Birincisinden çok daha başarılı ve yine çok eğlenceli olan 2. albümü It's Not Me It's You'yu geçtiğimiz sene yayınlayan şarkıcı albümden 4 muhteşem şarkı çıkarttı. ''The Fear'', ''Not Fair'', ''22'', ''Fuck You'' ve Elton John'lu video ''Who'd Have Known''..




Veee listemizi yarıladık. 11 numaradayız. Adayı terk edip Amerika'ya doğru yol alıyoruz. Kim ne derse desin, o ne yaparsa yapsın her zaman en favori şarkıcım olmaya devam edecek, and ladies'n gentelman let's give it up for Legendary Ms. Britney Spears...2008in son günlerinde yayınlamış olduğu Circus albümü ile tekrar zirveyi ele geçiren Britney ''Womanizer'' ile Billboardlarda zirveye oturdu, albümden bir diğer başarılı şarkı ve muhteşem videosu ''Circus''u yayınladı, daha sonra tartışmalı şarkı ''If You Seek Amy''yi yayınlayan Spears albümden 4. single olarak ise Bonus track olarak albüme eklenen Blackout parçası ''Radar''ı sundu. 2009un son günlerinde ise Greathest Hits albümünü yayınlayan Spears '3' ile Billboard Hot 100 listesine zirveden girerek yeniden büyük bir başarı sergiledi. Şarkıcı son günlerinde hem 3. çocuk için plan yapıyor hem de 2010 yılında yayınlayacağı albüm için harıl harıl çalışıyor.
Hey babe !! Çok yoruldum :/
Batı yakasından That's all folks ! You know that I love...XoXo :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder