14 Ocak 2010 Perşembe

INTO THE WEST

Bu seferki yazımda sizlere çok sevdiğim bir diziden bahsetmek istiyorum. Hayır Lost, Gossip Girl ya da Desperate Housewives değil, veya şu diğer diziler. Eminim bileniniz çok azdır :P Bundan 5 sene önceydi sanırım ilk kez cnbc-e de gösterildiği zaman.

Matthew Settle ve Tonatzin Carmelo'nun başrolunu paylaştığı dizi Steven Spielberg'in yapımcılığında meydana gelen ve 6 bölümden oluşan dizi 6 ayrı yönetmen tarafından çekildi.
Amerika Birleşik Devletleri'nin 19. YY'ını konu alan dizide iki farklı hayat işleniyor. Biri Avrupa'dan göç eden Beyaz, Virginia'lı Wheeler ailesi diğer ise Orta Batı'nın vahşiliğinde yaşayan Kızılderili aile.

Beyaz Adamın batıyı keşfetme ve California'yı görme hevesi, California'da altın arayışı, Atlas Okyanusu'ndan Pasifik Okyanusu'na kadar uzanan tren yolu, Amerika Meksika savaşı, Buffaloların yok olması, Kızılderili'lerin asimile edilmesi, Kızılderililerin Beyaz Adamla Savaşı, onların toplanıp şehirlere yerleştirlmeleri. Ve tüm bu 19. yy Amerikan Politik Kültürel yaşamın altına gizlenmiş Beyaz Amerikalı Wheeler ve Kızılderili Gök Gürültüsü Kalpli Kadın'ın acıklı, dokunaklı aşk hikayesi.

Biraz Western, biraz drama, biraz macera ve tarih, hepsi de 16 Emmy (ki bunların 2sini kazanmış) 1 SAG ve 1 Golden Globe adaylığı bulunan o muhteşem dizide sizi bekliyor.

Bu arada dizinin müziklerinin de harika olduğunu belirtmek isterim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder