4 Şubat 2010 Perşembe

SUGABABES // SWEET 7 ! (OOOPS OR BITTER)

Sugababes sonunda şu meşhur albümleri Sweet7'yi tamamlayabildiler ! Uzun zaman önce Kasım 2009'da albümlerini yayınlayacaklarını söyleyen Keisha, Heidi ve Amelle bizlere yaz başında albümlerinden çıkacak ilk single olan Get Sexy'i de göndermişlerdi ! Şarkı her zamanki Sugababes'di yine muhteşem, yine dans enerjisi ile dolu yalnız biraz daha seksi ! Bir anda favorim oluveren şarkı aynı zamanda yaz boyunca dinlediğim parçaların da başında geliyordu. Yaz sonuna doğru albümden ikinci parça da gönderilmişti About A Girl ! Get Sexy kadar beğenmesem de klasik bir Sugababes parçası olduğundan dolayı kulağa hoş gelmişti ve hemen benimsemiştim.

Ancak o da ne! Bir Yaz Akşamı Rüyası bozuldu. Nedense her zaman bunu hayal etmiştim ! Çok iyi hatırlıyorum o geceyi ! Bahçede oturmuş Lost 4. sezona yeni başlamıştım. Ara verdiğim arada Twitter'ı açıp olanı bitenlere bakıyordum. Bir de ne göreyim Keisha gruptan ayrılmış. OMG ! aman tanrım ! hemen check ettim ve cidden doğruymuş. İlk üyelerden Sibohan zamanında pek takip etmezdim grubu ancak daha sonra birden favorim oldular (DC'den hemen sonra ) bu güne kadar yayınladıkları tüm single'ları da çok severim ayrıca. Ancak gruptan Mutya'nın da ayrılmasıyla aklımda hep bir hayal vardı ''Keisha gruptan kısa bir süre sonra ayrılır ve Sibohan, Mutya ve Keisha yeniden üçlü olarak takılmaya devam ederler ! :) Her neyse henüz ortada öyle bir plan yok ! Zaten henüz Keisha'nın solo çalışmaları da yok! Ama Heidi ve Keisha gruptan en sevdiğim iki kişidir, keşke ikili olarak devam etselerdi.
Anyways, asıl konuşmak istediğim konu az önce dinlemeye başladığım Sweet 7 ! Albümde aslında saymaya kalksam bir çok negatif nokta yer alıyor. Bir kere ses gücü açısından oldukça hafif. Kesiha'nın yerine gelen Jade Ewen bu boşluğu dolduramamış. Özellikle About A Girl ve Get Sexy şarkılarını her iki versiyonuyla da dinlerseniz demek istediğimi çok iyi anlıyosunuz.

Albüm her zamankinden biraz daha fazla R&B Style olmuş ve yine biraz daha fazla dans ritimleriyle dolu, yani gitgide poptan uzaklaşma var. R&B & Dance karması iyi olmuş açıkçası.

Albüm de bir de Sean Kingston düeti bulunuyo (Miss Everything) ! Şarkı başlar başlamaz aslında bir Kingston havası olduğu belli oluyor çünkü Beautiful Girl tınısına benzeyen ritmlerle açılıyo şarkı !

Albümde sizi ilk dinleyişte çarpıcak pek de şarkı bulunmadığını da eklemeliyim ama Thank You For The Heartbreak 'in oldukça iyi olduğunu belirtmeliyim. Little Miss Perfect adlı o balladın da yine muhteşem olduğunu söyleyebilirim. Bir kaç dinleyişten sonra Londra halkını piste davet şarkı; She's a Mess' i de sevebiliteniz var :P

Şu ana kadar yayınlanmış (sanırım) en kötü Sugababes şarkısı ve videosu ise Wear My Kiss ! Gerçi son albümlerinde kızlar videolara sanırım pek önem de vermediler zaten.
Sweet7 yayınlanmadan (2009 yılının ilk yarısında) albümün ciddi bir şekilde Amerikan Pazarına da sokulması planlanıyodu bu yüzden albümün Amerikan Hit yapımcılar tarafından destekleneceği de açıklanmıştı. Baktığımız zaman Sean Kingston dışında Ne-Yo'yu da görüyoruz ki kendisinin ballad yaratma konusunda ne kadar başarılı olduğunu biliyoruz. Bu iki ismin tışında One Replic solisti Ryan Tedder ve Stargate'i de yapımcılar arasında görüyoruz.
PS. Albüm Mart ayının ilk haftasında yayınlanacak ! Ama albüm elbette internette mevcut ! Just Google it! :p
TRACK LIST
Get Sexy
About a Girl
Wear My Kiss
Wait For You
Thank You For the Heartbreak
Miss Everything (featuring Sean Kingston)
She's a Mess
Give It to Me Now
No More You
Sweet & Amazing (Make It the Best)
Little Miss Perfect
Crash and Burn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder