3 Şubat 2010 Çarşamba

JULIE & JULIA

Perdeler açılsın ve 16 Oscar (hazli hazırda ikisini kapmış) 12 Bafta (1ini kazanmış) Cannes Film Festivali ödüllü ve 26 Golden Globe adaylığı (ki çoğu zaman bir sene içinde 2 ayrı adaylığı bulunuyor ve 7 ödüle de sahip olan) bulunan Meryl Streep yanına geçen sene Doubt'daki rol arkadaşı Oscar'a aday olmuş Amy Adams'ı da alarak 2009/10 yılının en iyi komnedilerinden biri olan Julie & Julia 'da karşımıza çıksın.

Perde açıldığında 194olı yıllardayız; elçilik görevleri nedeniyle Child Ailesi diyar diyar gezerler ve yeni durakları Fransa ve başkent Paristir. Fransızca bilmeyen ve eşinin yokluğunda oldukça canı sıkılan Julia Child denediği bir çok hobiden sonra sonunda aşçılık konusunda karar verir.

Ve şimdi 2000ler New York'lu bir çift Brooklyn'de bir Pizzacının üst katındaki küçük dairesine taşınırlar. Yeni arayışlar peşinde olan Julie Powell bir blog yazmaya karar verir. Blogun teması ise en iyi olduğu şeylerden biri olan aşçılık. Ve blogunun içeriğini ise yıllar önce büyük uğraşlar sonucuyla basılabilen Julia Child'ın kitabı oluşturur.

Bir tarafta Child ailesinin taşınma işleri ve Julia'nın arkadaşları ile kitap hazırlama macerası, diğer tarafta ise Julie'nin eşliyle olan ilişkisi, kensdisi ile hesaplaşması ve blog yolculuğu.

Filmde Meryl Streep yine olağanüstü ! Her zamanki gibi muhteşem ve en önemlisi yine farklı ! İnci kolyesi ve o muhteşem ve inanılmaz komik aksanı ise sizleri gülmekten öldürebilir.

Ha bu arada filmi gülmek isteyenler, Streep hayranları ve özellikle de blog yazarlar izlesin :P

İyi seyirler !

3 yorum:

  1. Evet, evet, evet! Mutlaka izlemem gereken muhteşem bir film! Thanx dear ;)

    YanıtlaSil
  2. Merly Streep Oscar heykelciğini artık alması lazım,heyecanla bekliyoruzzz,Buarda film gerçekten eğlenceli,oyunculğa diyecek lafım yok ;))
    xoxo...

    YanıtlaSil
  3. your welcome sweety :)))

    @umut
    evet kesinlikle alabilir, gerçi diğerlerini izlemedim ama diğerleri ne kadar da iyi olursa olsun gönlüm streep'ten yana :P
    XoXo

    YanıtlaSil