20 Şubat 2010 Cumartesi

ALMOST ALICE // OST from ALICE IN WONDERLAND


Aylardır bizleri meşgul eden Tim Burton's Alice In Wonderland henüz vizyona girmeden soundtrack albümünü dinleme şansına eriştik bile. Albümü oluşturmak her kimin aklına geldiyse kesinlikle muhteşem bi fikir çünkü tüm isimler de bir numara.

Albümün adı Almost Alice ve 16 farklı isimden 16 farklı şarkı dinliyoruz. Albümün açılışı genç şarkıcı Avril Lavigne ile, ki aynı zamanda şarkı filmin kapanıştakı credits bölümünde de kullanılıyomuş ve de albümden single olarak yayınlanan ve videosu çekilen ilk şarkı. Çoğu yerdeki Avril'in gereksiz çığlıklarını yoksyacak olursam albümün en iyi parçası. Ayrıca şarkının Lavigne'nin de kariyerinde iyi bir yere oturucağını zannediyorum

Albümde beğendiğim bir diğer parça ise Franz Ferdinand'a ait. Hatta Lavigne'nin 'Alice
parçasından çok daha fazla beğendiğimi söyleyebilirim. Şarkıyı: The Loabster Quadrille'yi dinlediğinizde tüm o karanlık ve kasvetli havayı da içinizde hissedebiliyosnunuz.

The All American Rejects tarafından seslendirilen The Posion yine albümün en dinlenesi şarkılarından. Metro Station ve Plain White T'nin şarkıları yine bana göre albümün en iyi çalışmalarından. Ve albümden bir diğer favori şarkım ise Grace Potter and the Nocturnals tarafından seslendirilen White Rabbit

Bunlar dışında son zamanlarda listelerde adlarından sıkça söz ettiren Owl City, Almanya çıkışlı Tokio Hotel, Pete Wentz ve Katy Perry oratklığıyla ortalığı kasıp kavuran 3OH!3'yi albümde dinleyebilme şansına erişiyoruz. Tür olarak bir çok şarkı zevkime hitap etmese de 16 şarkıdan 6 şarkıyı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim, ancak bunun yanısıra albümde katkısı bulunan tüm isimler süper oldukları için albümü dinlemenizde yarar var derim ben :)

Ayrıca Helena Bonham Carter, Johnny Depp ve Tim Burton üçlüsünü de yeniden birarada görebilmek için gün sayıyorum resmen :)

İyi dinlemeler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder