17 Şubat 2010 Çarşamba

BRIT AWARDS // WINNNERS

Dün gece düzenlenen Brit Ödülleri bu sene 30. kez düzenlendi ve bu seferki gecenin sunuculuğunu ise Peter Kay üstlendi. Gece hakkında notlarım yok çünkü maalesef Brit Ödülleri canlı yayınla bizlere aktarılmadı. Her neyse biz de sadece ödülleri kazananlara odaklanırız o zaman.
The Brit Awards - Inside Arrivals

Geceye muhtemelen Lady Gaga damgasını vurmuştur. Elbetteki, sadece ilginç kıyafetleri, ''Telephone'' performansı ve Tribute to Alexandre McQueen ile değil, evine götürdüğü 3 ödülle de. Aday olduğu tüm kategorileri toplayan GaGa'nın International Album almasına şaşırdığımı söylemeliyim. Bir de Brit Ödüllerinin international kategorisini hiç anlayamamışımdır, örneğin Best Int. Female kategorisinde ilk kez adını adaylıkların açıklandığı zaman duyduğum LadyHawkee yerine Beyonce'nin aday olamaması cidden şaşırtıcı ve gülünç.

30. kez dağıtılan ödllerin şerefine bir de değişik iki kategori daha eklenmişti. BRITs performance of 30 years ve BRITs album of 30 Years. Performance kategorisinde ödül evine götüren isim İngilizlerin bir numaralı grubu Spice Girls oldu. Ödlün onlardan başka bir isme gideceğini dşünmek bile her halde çılgınlık olurdu. Albüm kategorisinde ise bir diğer Brit gururu Oasis ödülü kucaklayan isim oldu. Bu arada Spice Girls'den sadece iki kişinin geceye katıldığını da belirtmeliyim.
The Brit Awards - Show

Geceye damgasını vuran İngiliz isim ise JLS oldu. 2 ödül birden kucakalyan JLS aslında beni her iki kategoride de şaşırttı. Breakthrough act'in Pixie Lott ya da La Roux olabileceğini düşürken, British Single konusunda da yine en son şans verdiğim isimlerdendi. Lily Allen ise yepyeni British Female'imiz oldu, Leona Lewis ödülü karçırmış olsa da pek üzülmedim zira kazanan yine bir diğer favori ismim. British Male ödülü ise Dizzee Rascall'a gitti. Kendilerini hiç dinlemediğim için bi şey diyemicem ama gönül isterdi ki ödül kucaklayan Mika olsun ya da diğer 3 adaydan herhangi biri. (Calvin Harris, Paola Nutini, Robbie Williams)

British Album adaylıkları arasındann sadece Lily Allen albümnü dinlemiştim ve kesinlikle başarılı olduğunu söyleyebilirim ama kazanan isim Florance & The Machine; yani son günlerdeki en favori grubum. Yayınlamış oldukları single'ları düşünücek olursam albümün de başarılı olduğunu tahmin edebiliyorum. O zaman bana görev ve en yakın zamanda albm dinlenmeli.
The Brit Awards - Show

British male solo artistWinner: Dizzee Rascal
British female solo artistWinner: Lily Allen
British breakthrough actWinner: JLS
The Brit Awards - Show

British groupWinner: Kasabian
British albumWinner: Florence & the Machine – Lungs
British singleWinner: JLS – Beat Again
BRITs performance of 30 yearsWinner: Spice Girls – Wannabe/Who Do You Think You Are (1997)
The Brit Awards - Show

International male solo artistWinner: Jay-Z
The Brit Awards - Show

International female solo artistWinner: Lady GaGa
International breakthrough actWinner: Lady GaGa
International albumWinner: Lady GaGa – The Fame
BRITs album of 30 YearsWinner: Oasis – (What’s the Story) Morning Glory?
British producerWinner: Paul Epworth
Announced at the Music Producers Guild awards on 11 FebruaryCritics’ choice: Ellie Goulding
Outstanding contribution to music: Robbie Williams


Gecenin diğer tüm performans resimlerini ve kazananların ödülleri kucaklarken çekildiği resimler için ise tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder