18 Şubat 2010 Perşembe

SIFIR DERECE AŞK FİLMLERİ

Biricik modern sanatlar müzemiz olan İstanbulModern tarafından düzenlenen Sıfır Derece Aşk Filmleri Festiveli bitmek üzereyken bugün şansımı bu iki filmle denemek istedim. İzlediğim filmlerden ilki bir vampir hikayesi olan ''Let The Right One In'' filmiydi. Film aynı zamanda 8 Ocaktada Vizyon filmi olarak gösterime girilmiş. Çeşitli festiveller dışında filmin aynı zamanda Bafta ve Goya Adaylıkları da bulunuyo. Filmin Türkçe adı ise ''Gir Kanıma''. Filmin hikayesi ise Stockholm'de geçiyo. Bir ortaokul öğrenicisi olan Oscar ve vampir kız Eli'nin aşkı oldukça dokunaklı. Hayatımda seyrettiğim ilk vampir filmi olduğundan dolayı bir karşılşatırma yapamayacağım ama filmin öyküsünü sevdiğimi söyleyebilirim. Ama sonu beklediğim gibi olmadı, bilmiyorum belki de olması gibi bitmiştir ya da farklı bi contextte en sevdiğimm son olabilecekken bu filmde beğenmedim o sonu.

Filmin hemen ardından ikinci filmi seyretmeye başladık bu seferki ise ''Nord''. 2009 yapımı film yine aynı yıl içerisinde de ülkemizde vizyona girmiş. Bunalımda olan Jomar çalıştığı kayak merkezinden ayrılarak, ayrıldığı eşi ve oğlunu bulmak üzere yola koyulur. Yaklaşık 900 kmlik bi yolculukta ise oldukça komik olaylar karakterin başından geçer. Dağ başında tanışmış olduğu yaşlı kadın ve torunu, askerler, boşaltılmış kabinler, annesi ve babası uzakta olduğu için koca evde tek başına kalmış kafasını eşcinsellikle bozmuş çocuk ve çadırda yaşayan 80lik dede. İnanılmaz komik olduğundan ''relax'' olmak için kesinlikle seyredilmesi gereken filmlerden biri.

İsveç ve Norveç yapımı olan bu filmler IstanbulModern'in Nordic Sineması kapsamında yayınladığı filmlerden sadece ikisi. Gösterimler henüz bitmediği için Cumartesi ve Pazar günleri de bu seçkiden güzel filmler izlemeye devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder