28 Temmuz 2010 Çarşamba

EMINEM // RECOVERY

Yine yeniden Eminem ! 5 yıl aradan sonra çıkartmış olduğu ''Relapse''den sonra bizleri fazla bekletmeden sadece bir sene sonra yeni albümü ''Recovery''i da yayınladı. Albüm çıktığı gibi Amerikan Listelerinde zirveyi ele geçirmemiş gibi bir de İngiliz listelerinde de zirvede. Prodüktör koltuğunda ise her zaman olduğu gibi Dr. Dre başrolde.

Üstelik Eminem sadece albümle değil, albümden çıkan ilk iki single ''Afraid'' ve ''Love The Way You Lie'' ft. Rihanna ile de zirveyi ele geçirmeyi başardı. Kısacası mıuhteşem bir geri dönüş ve mıuhteşem bir başlangıç.

Rap müzik veya Eminem fanı değilim, ancak albüm gayet iyi geldi. Son günlerde bolca dinlediğim Elkronik / Dans / Indie müzik arasından kolaylıkla sıyrılıp iPod'umda en fazla dinlediğim albümler arasına girdi.

Eminem, bu albümde güzel ortaklıklara da el atmış, genellikle sadece Urban/ Rap dünyasından kişilerle iş birliği yapmış olsa da bu sefer Pop dünyasından bir isim de ona eşlik ediyor. Çılgın kız P!nk. ''Afraid'' - I am not afraid to take a stand // Everybody come take my hand // We'll walk this way together through the storm // Whatever weather cold or warm // Just let you know that you're not alone -romantik bir Eminem var sanırım bu albümde-. ''Love The Way You Lie'' ve albümün açılış parçası ''Cold Wind Blows''dışında en güzel şarkılardan birine imza atmışlar: ''Won't Back Down''.

Öne çıkan diğer şarkılar ise ''W.T.P.'', ''Seduction'', Lil Wyne ile beraber kaydedilmiş ve içinde Haddaway // ''What Is Love'' sample'larının kullanıldığı ''No Love''. Bir de muhteşem bir rap balladı var ki ... 25 to Lie ...

Tek tek şarkı sözlerini incelemedim ama zaten çekmiş olduğu videolardan da belli, Eminem bu sefer ona buna sataşmayı bırakıp kendi işine bakmayı denemiş sanırım. Çok da iyi olmuş.

Rolling Stone'un 5 üzerinden 4, USA Today'ın 5 /4.5 yıldız verdiği albüm, The New York Times tarafından ''favorable'' olarak etiketlenmiş ve Pitchfork Media tarafından 10 / 2.8 olarak değerlendirilen albüm Amerika'da ilk haftasında 741, 000 satarak son zamanlarda durgun olan müzik piyasasını da canlandırdı. Şimdi siz düşünün ... evet evet albüm kesinlikle ''favorable'' / dinlenilesi ve de tatmin edici.

Thank you for coming out
Hope you enjoyed the show
Till next time

haha

PEACE !
şeklinde de son şarkısı ''Untitled'' ile albümü kapatıyor.

2 yorum:

  1. dinliycem bak sen dedin diye insalla zaman kaybi olmaz

    YanıtlaSil
  2. umarım beğenirsin :D sonra yaz bekliyorum :)

    YanıtlaSil