7 Ekim 2010 Perşembe

RAMPA ISTANBUL

Gün geçer de Istanbul sanattan eksik bir gün geçirebilir mi ? Bu seferki rotamız ise RampaIstanbul. Akaretlerin o kendine çeken güzel havasında yer alan bu galeriyi gezmezsek elbette eksik kalırız. Hem de kendisi oldukça yeni bir mekan sayılır.
Rampa'ya gitme sebebiniz ise hem galerinin ikinci hem de Güçlü Öztekin 4. kişisel sergisi   ‘kAPLANKADİLAk - Pis bir adamdı ama ellerini iyi yıkardı’ 'yı ziyaret etmek. 18 Eylül'den beridir sergilenen eserler 23 Ekim'e kadar galeride sizleri bekliyor olacak.


Sanatçı kağıt üzerine akrilik ya da karışık teknikle ortaya çıkardığı işleri galeride tekrar işlemden geçirerek izleyiciye sunuyor. Öztekin, kAPLANKADİLAk  için mekanı performatif bir alan olarak kullanıyor. Sanatçıya göre, sergilenmemiş olan yapıtlar ham haldedir; eserlerin sergide bir araya gelip bütün bir etkiye kavuşabilmeleri için yeniden işleme sokulmaları gerekir. Sanatçı bu işlemi serginin hazırlanma sürecinde galeride geçireceği bir ay içerisinde gerçekleştirecek.

Kağıdı malzeme olarak kullanan sanatçı, kağıda uyguladığı kuvveti duvarlara da uygulayarak mekanı mekanda çalışarak kurguluyor, bu anlamda fiziksel zemin de başlıbaşına bir malzemeye dönüşüyor.


Peki serginin sahibi kimdir diyorsanız: Güçlü Öztekin 1978 yılında Eskişehir’de doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Resim bölümünden mezun olan sanatçı çeşitli karma ve kişisel sergilerle adını çağdaş sanat dünyasında duyurmaya devam ediyor

Gitmeden önce ufak bir hatırlatma ! Şair Nedim Caddesi'nde bunan galeri pazar ve pazartesi günleri ziyaretçilere kapalı. Şuradan galerinin internet sayfasına tıklayabilirsiniz. http://www.rampaistanbul.com/

Gidin, görün, gezin derim ben.



2 yorum:

  1. Tam gezmelik, tam görmelik; ama malesef orada değilim )))=

    Sen benim için de gez tatlım!

    Öperim ^_^
    -D-

    YanıtlaSil