6 Ekim 2010 Çarşamba

HAPPINESS SOMETIMES HURTS US

Son zamanlarda ortalıkta Kylie Minogue adı aldtında ezilen bir isim gördüyseniz işte onlar Manchesterlı sytnth-pop ikisili Hurts. Ancak eğer siz de benim gibi Kylie'yi umursamadan şarkılarını dinlemeye başladıysanız beri gelin. Hem İngiliz olmaları hem de synth-pop yapıyo olamaları beni kendilerine çeken en büyük etkendi. Daha sonra grupla iç içe girdiğinizde ise GQdan fırlamış tarzlarına da hayran kalmamanız içten bile değil. Ve işte şimdi ilk albümleri Happiness ile karşınızdalar.


Albüm henüz single olarak yayınlanmamış ''Silver Lightning'' ile açılıyor. İlk tepki ani bir şok etkisi yaratmak oluyor. Zira inanılmaz vurucu. Ardından gelen ikinci his ise albümü dinlemeye başlamanız oldukça yerinde bir karar verdiğiniz anlamına geliyor düşüncesi. Hemen ardından ise son günlerde yerli radyo ve TVleri de işgal etmeyi başarabilmiş ''Wonderful Life''. Evet evet albüm son zamanlarda dinlediğiniz en mükemmel iş. Belki de modern bir klasik olur ilerki yıllarda. Hatta tüm zamanların en iyi ilk albümlerinden biri. Evet evet şarkılar dönerken aklınızdan dönen fikirler bunlar.

Ve 3. şarkı. ''Blood, Tears & Gold''. Hala bazı şeyler yolunda, şarkı hala güzel, ama sanki gitgide düşen tempo daha şimdiden sizi sıkmaya başladı. Neyse ki tam böyle derken hemen ardından gelen ''Sunday'' biraz heyecan katıyor albüme hız anlamında. Hı hı oturduğunuz yerde omuzlar biraz da olsa hareketleniyor. 5teyiz. ''Stay'' hatırlatmada yarar var, albümden çıkacak üçüncü single. İkili ''Wonderful Life'' duruken neden bu şarkıyı seçmiş. Biraz uyuşuk çünkü, albümü henüz yarıladık bile sayılmaz ama sanki biraz sıkıldık mı nedir ? Ve ''Illuminated''. Tamam nakarat kısmı güzel de, albümü dinlerken şarkının nakaratını dinleyeceğiz diye saniyelerin geçmesini bekleyecek değiliz ya.

Kendileri de James Joyce'un muhteşem kısa öyküsünden yola çıkarak mı ''Evelyn''i hazırladı bilemiyecem ama tacklistte şarkının adını gördüğümde heyecanlanmadım değil. Gerçi kısa öykünün adı ''Eveline'' ama kısa öyküden de etkilenerek çekilen ve başrolunde Pierce Brosnan'ın da oynadığı filmin adı ise ''Evelyn''dir. Benden geçer not almışdır şarkı. Sırada ''Better Than Love''. Yani çıkış şarkısı. Back to 80s. New Wave biraz da dans. Siz de uyandırdığı his mıuhteşem.

Sonunda hepinizi beklediği ''Devotion''. Mükemmellik konusunda ''Silver Lightning'' ile yarışır. Kanımca Kylie'nin grubun adını duyurması dışında hiç de bi artı değeri yok. (Ki bu oldukça önemli aslında). Şarkı da sıradan başka bir kadın vokal de kullanılsaydı etki aynı olurdu ama, bence. Bu şarkı da bu albümün altın vuruşu. Ancak merak ettiğim; şu paragrafta bahsettiğim iki şarkının da neden hala single olarak piyasaya sürülmediği. Bence tam anlamıyla bir patlama yaşanabilirdi.

Geriye kalır iki şarkı ''Unspoken'' ve ''Water''. Bir de ''Water'' içinde ''Verona'' adlı hidden track. Water damardan girerken aslında bu üç şarkıyı da yine de vasat olarak değerlendirebiliriz.

Aslında tracklist zekice hazırlanmış. Tam sıkılmaya başlarken aradan vurucu bir şarkı çıkıveriyor. ''Silver Lightning'', ''Wonderful Life'' ve ''Devotion'' dışında pek de 5 yıldız şarkı olmadığı gibi yer yer de haddinden fazla sıkıcı ve uyuşuk olabilip sizler usandırabiliyor. Kişisel görüşüm 5 üzerinden 3.

Singlelar henüz büyük liste başarısı göstermiş olmasalar da albüm Ingiltere listelerinde 4 numaraya ulaşmış. Almanya ve Avustuyada'da 2 numaraya kadar yükselmiştir.
Göründüğü gibi stilleri de hiç fena sayılmaz. Her ne kadar da fotoğraf çekimi olsa da. ''Wonderful Life'' videosunda da zaten görselliğe önem verdiklerini gördük.
Ne diyebilirim ki, umarım herhangi bir festival kapsamında Türkiye'de de görebiliriz.

Görseller grubun facebook sayfasından alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder