5 Kasım 2010 Cuma

MTV EUROPE MUSIC AWARDS // NOMINEES // PERFORMERS // GUESS WHO ?

MTV EUROPE MUSIC AWARDS bu sene 17. defa dağıtılacak. Daha önce 2010 adayları arasında Istanbul da bulunurken sonrasında Türkiye Best European Act'ten çıkartıldı ve daha da ötesinde MTV TR'nin akıbeti konusunda dedikodu kazanı da kaynamaya devam etmekte. Yanılmıyorsam Esra Oflaz henüz kesin bri açıklamda bulunmazken yaklaşık 4 aydır site bakım altında ve tıpkı VMAler gibi EMAlerde de gösterim yok.

Genellikle -hatta şimdiye kadar hep sanırım- Kasım ayının ilk perşembesi dağıtılan ödüller bu sene ilk kez VMAler gibi pazar akşamı sahiplerini bulacak.

Bon Jovi ''Global Icon Award'' ile taçlandırılırken Best Live Act ödülünü de eve götürebilir. Best European Act adaylarından biri Enrique Iglesias. Ispanya adına burda. Bence bu tür isimlerin ''local act'' kategorilerinde aday gösterilmemesi gerekiyor.

Dima Bilan ise mide bulandırıcı bir şekilde milyonuncu kez Rusya adına yarışıyor.

Türkiye'nin bu dalda aday olmaması ise sevindirici. Zira 70 Milyon biliyor ki İngiliz ve İtalyan ergenlerin oyları sayesinde değil, olayı milliyetçileştiren canım ülkem sayesinde o ödülü kapıyoduk. Ayrıca kazandınız da ne oldu ? ha ?

Daha önce -hatta sanırım Katrina Felaketi'nin gerçekleştiği sene- VMAleri de sunan umutsuz ve seksi ev kadını Eva Longoria Parker bu senenin sunucusu. Bu da demek oluyor ki gece sonunda müzikten fazla moda da konuşulabilinir. Gecenin bir diğer sunucusu ise Justin Bieber. Kendisi ''digital host'' olarak kızları internete çekecek.

Gecenin performan listesi ise bir hayli kalabalık. Canlı canlı izleyemedikten sonra neye yarar ama :/ Bon Jovi, Miley Cyrus, Katy Perry, Rihanna, Shakira bunlardan en büyükleri. Geçtiğimiz sene gibi GaGa'nın yine ortalıklarda olmayışı da çok iyi.


Katy Perry ve Lady GaGa 5er dalda adaylık kaparken, Eminem 4, 30 Seconds To Mars ve Muse'un da 3 dalda adaylığı bulunmakta.

Geçelim adaylıklara ! Bahisler açılsın. İlk kategorinin galibi Lady GaGa'dır diyorum ben. Onun dışında herhangi bir kazanan olursa sürprizdir.

Best Video'yu hak eden isim kanımca yine Lady GaGa. Zaten ''Telephone'' gibi bir videoyla aksi de düşünülmemeli.

VMA'lerde kazanan isim Lady GaGa olmuştu. Gönlüm Shakira olmadı Rihanna diyor. Ama büyük ihtimalle yeniden GaGa :/

Justin Bieber'ın bu yaşta böyle bir ödüle bile aday gösterilmesi bence çok fazla. Dolayısıyla o bi köşede otursun. Enrique artık devri geçti. Eminem ya da Kanye ! Ben Kanye derim ! siz ?

Yo yo ! Kesha bence ödülü kapmalı !  

Usher ve Rihanna'nın best pop olması bir hayli garip ! Miley'nin ablaları yanında işi olmaz. Kazanan isim GaGa.

Kings Of Leon geçtiğimiz sene ne yaptı da aday oldu bilemiyeceğim ama Muse kesinlikle hak ediyor.

Paramore gibi olağanüstü iğrenç bir grup dışında ödülü kim kucaklasa zevkten dört köşe olurum. Ama asıl isteğim Vampire Weekend. Avrupa'da Amerika'da olduğu kadar tanınmamaları ibreyi Gorillaz'a doğru çevirebilir.

Kanye - Eminem savaşı devam ediyor. İyi olan kazansın diyeceğim ama ''Runaway'' videosundan sonra Kanye dışında birinin alması absürd olur.

Live Act ! Humm ! Tamam GaGa'nın showları iyi de yani ?

EMA'lerin Tokio Hotel yavşaklığından utanıyorum. Ohh bu cümleyi söyledim ya içim rahat. Herkes birinin yavşaklığından utanıyor çünkü. Her neyse biri Tokio Hotel'e müziği bırakmasını önerebilir mi ? Ayrıca bu dalda da Katy Perry'nin aday olması biraz saçma olmuş.

Adaylar arasında en kaliteli müzik yapan Hurts ve The Drums ! Hurts tercihimdir. 

Ödüller dağıtılsın ! Pazartesi görüşürüz :)
xoxo

2 yorum:

  1. Harika bir postu daha geride bırakmışken, Paramore'u bazen çok beğendiğimi belirtmeliyim bebeğim (=
    İyi olanın kazanmasını diliyorum; ama klişe olan kazanacak yine (=
    Bu arada herbidem MTV Tr ne olacak acaba yahu :/

    Öpüyorum bebeğim ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  2. saol tatlım :)

    bilmem paramore belki de pek tarzım değil diye :D bana fazlasıyla emo geliyolar :P lol

    evet klişe olan kazanacak yani gaga paçozu :D ahahh

    mtv tr kapansın bence europe gelsin :)

    xoxo

    YanıtlaSil