21 Aralık 2010 Salı

ALTERNATIVE CHRISTMAS SONGS

Yıllardır bıkmadan dinlediğimiz Wham // ''Last Christmas'' ve Mariah Carey // ''All I Want Your Christmas Is You'' gibi şarkıları yılın belirli zamanlarında sandıktan dışarıya çıkarttığımız için hala sıkılmadık. Ancak bu bünye bir de onların onlarca kez coverlanmış yeni versiyonlarıyla da karşılaşmaya başlayınca ister istemez bazı yeni soluk arayışlarına giriyor. İşte o yeni soluklar da artık sadece pop şarkıcıların değil alternative müzik yapan isimlerin de Christmas için özel şarkılar yapmasıyla devreye girmiş oluyor.

Hayatımıza bu sene giren Ingiliz duo Hurts buna en güzel örnek. ''Wonderful Life'' ve ''Silver Lining'' ile baş köşeye kurulan ikiliden şimdi de ''All I Want From Christmas Is New Years Day''. Albümünlerinden aşina olduğunuz bir soundla yapılmış bu şarkı da. Kulak vermekten zarar gelmez.

Las Vegaslı dörtlü The Killers ise her ne kadar şu anda Brandon Flowers'ın solo sularda yüzmesi nedeniyle geri planda kalsa da geçen senelerden kaydetmiş oldukları ''Don't Shoot Me Santa'' ile playliste sokulabilir. Belki de en eğlenceli XMas şarkısı bile denilebilir.

Bir de ''Baby Please Come Home'' vardır. Bunu son son Leighton Meester bile seslendirmiştir. Peki siz Death Cab For Cuties'den bu şarkıyı seslendirmelerini umar mıydınız ? Coverlardan sıkıldığımı söylemiştim ama bir Wham coverı da Jimmy Eat World'den ! Tek isteğimiz bir az değişiklik değil mi zaten :) Sanırım alternatif isimler pop şarkılarını yorumlayınca pek de taklit sayılmıyo :P ehehe

Biraz eski olsa da şaşırabileceğiniz bir diğer çalışma da Weezer'dan ''The Christmas Song''.

2 yorum:

  1. hurts özellikle mükemmel olmuş! hasta oldum şahsen!

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle :) bak hatta bu hafta kendileri song of the week köşemde :))

    YanıtlaSil