19 Şubat 2011 Cumartesi

127 HOURS

Hafta sonu için en iyisinden filmler seyretmek istiyorsanız sinemanın yolu sizler için boşaltıldı zira iki muhteşem film birden cuma günü vizyona girdi. ''The King's Speech'' ve ''127 Hours''. Benim ilk tercihim James Franco'ya ilk Oscar ve Bafta (elbette başka birçok) adaylığı getiren ''127 Hours''. Filmin aynı zamanda ''En iyi Film'' dahil toplamda 6 adet Oscar adaylığına sahip olduğunu düşünerekten senenin en hit filmlerinden biri olduğunu söylesem saçmalamış olmam her halde.

Danny Boyle'un fazlaca şişirlmiş filmi ''Slumdog Millionaire''den sonra çekmiş olduğu yapım belki Oscarlarda bir önceki kadar ses getiremez, ama kesinlikle kalite anlamında ona bin bastığını söylemeliyim. Filmin müziklerinin emanet edildiği isim ise yine A. Rahman, üstüne üstelik bir de Dido da eklenince ''soundtrack'' açısından bile mükemmel olduğunu belirtmeliyim. Ki  A Rahman'ın Dido ile seslendiriği ''If I Rise'' aynı zamanda ''Original Song'' kategorisinde oscar adayı. Yine albümde yer alan ''Liberation Begins'', ''Liberation in a Dream'' ve ''Liberation'' üçlemesi de favorilerimden. Filmin bir anlamda özeti ya da sembolü olduğunu da varsayabiliriz aslında.

Gerçek bir hayat hikayesinin aktarıldığı filmde James Franco, Aron Ralston'u canlandırmakta. Çoğunuz belki de kaderinizin daha önceden yazıldığını düşünmüşsünüzdür, peki ama kaderinizi değiştirecek şeyin bir kaya parçası olduğunu hiç hayal etmiş misinizdir acaba ? Filmin sonunda eğer kendinizi koltuğunuzda kaskatı kesilmiş yapışıp kalmış bir şekilde bulursanız bu 127 saat boyunca ''rip''lenmiş bir dosya gibi yaşayan bir adamın size yaptığı etkinin neticesidir.

Unutmadan: James Franco bu sene 83. Oscar Ödülleri Töreni'ni Anne Hathaway ile sunacak. Ki bu da kesinlikle geçtiğimiz senelerin sıkıcı ödül törenlerinden sonra tüm izleyiciler için iyi bir haber oldu !

3 yorum:

  1. izlemesem yazmazdım di mi ? yazdığım her şeyi okuduktan / dinledikten / izledikten sonra yazıyorum. bir moda haftalarını görmeden yazıyorum :D

    YanıtlaSil
  2. :))))islediysen neden oneriosun bu filmi ala askina..seni ciddiye aliyorus heralde..sindi acip izlicek millet mafetceksin cumartesi gecelerini..seni tanriya havale ediyorum kardesim...

    YanıtlaSil