15 Şubat 2011 Salı

TAŞRANIN GÜCÜ: 2011 GRAMMY'S

Bütün gün ruh gibi gezmemin tek nedeni gece 3teki Grammy Awards'dı. HT Bloomberg'e bunun için teşekkür etsem de bir sonraki sefer için biraz daha fazla paraya kıyıp daha iyi bir tercüman tutmalarını öneririm. Saat 1den itibaren online olarak kırmızı halıyı izlemeye başladıktan sonra da saat 3te o çok ''yavan'' tören yayınlanmaya başlandı. İşte tüm ayrıntılar: 53th Grammy Awards.

Kırmızı halının parlayan yıldızlar Emilio Pucci mini-dress ile disko topuna dönen Jennifer Lopez ! Givency'nin o yüksek el işi gerektiren muhteşem S/ S '11 Couture kolleksiyonundan giyen Florence Welch ! Bir diğer Emilio Pucci ile ''şuh kadın'' havalarına bürünen Lea Michelle ve altın gibi parıldayan Heidi Klum !
Ve Jean Paul Gaultier melekleri ! Couture içinde Rihanna ve maxi-dress'yle Nicole Kidman. Rihanna, Eminem ile performansını sergilerken ise Christian Dior Couture Fall / Winter 2010 / 11 giyinmişti. (Gerçek bir moda ikonu. Zaten büyük ihtimal Vogue'un Nisan kapağında kendisini göreceğiz). Kidman aynı zamanda gece boyunca kocası Keith Urban'dan daha fazla ilgi topladı ! Ve Katy Perry ''Teenage Dream''i seslendirirken onun da şarkıyı mırıldandığını gördük :) Çok şeker :P Eva Longoria ise Ashi Studio ile arz-ı endam edenlerden.
Gelelim ödül törenine ! Kanımca gecenin açılışını hak eden isim Lady GaGa ve Lady Antebellum'du. Akademi Antebellum'un çok ses getireceğini düşünmediğinden ve GaGa'ya da iki sene üst üste bu görevi vermek istemediklerinden Aretha Franklin tribute ile açılışı yaptı ! Christina Aguilera'nın performans sonunda yere düşme durumu bir kenara Florence Welch ve Jennifer Hudson bu 5linin parlayan yıldızlarıydı. Katy Perry sevgilisine romantik bir hediye verirken Adam Levine, Rihanna, Eminem, Dr. Dre ve Skylar Grey muhteşem bir performans sergiledi. 

Ancak gecenin en büyük kurtaranı elbette (aynı zamanda 5 ödül kucaklayan ve dolayısyla gecenin büyük kazananı da olan) Lady Antebellum oldu. En sevilen şarkılarıla bir mix. Hem smooth hem supreme bir performans. Gecenin bir diğer eğlenceli performansını ise seksi tulumu ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla piyano üstünde dans eden Gwyneth Paltrow ile rengarenk ve keyifli kostümü ile Cee-Loo Green gerçekleştirdi.

Lady Antebellum hem ''Record Of The Year'' hem de ''Song Of The Year'' ödüllerini aldı. Yani ana dallardan en iyi iki cepte. Geri kalan 3 ödül ise ''Country'' kategorisinden geldi. Lady Antebellum'un albümü hakkında ise geçtiğimiz sene şubat ayında yazmıştım. Tık.   Bu arada 10 dalda aday olan Eminem sadece 2 tane ödülü kucaklarken (Rap Album // Rap Solo) 7 dalda ödüle aday olan Bruno Mars da yine 2yle yetinmek zorunda kaldı. Yani 6 ödülden 5ini kucaklayan Lady Antebellum gerçek bir star gibi parladı. Taşranın Gücü !

''Album of the Year'' ise beni şaşırtarak Arcade Fire'ın oldu. Ben kesin Lady GaGa'dır gözüyle bakarken (içten içe Lady Antebellum ya da Eminem'in almasını dileyerekten) bu sonuç beni şaşırttı. Aynı şekilde ''Suburbs'' hakkında da sonbaharda blogda yazmıştım. Tık.

Gönül isterdi ''Best New Artist'' ödülünü Florence + The Machine alsaydı, ama neyse ki en azından Justin Bieber'e gitmedi. Ödülü Barrack Obama'nın da gözdesi olduğu söylenen Esperanza Spalding kaptı ! Onun dışında gecenin bir diğer hayal kırıklılığı da ''best pop collobration with vocal'' ödülünün GaGa ve Beyonce ortaklığına yani ''Telephone''a gitmemesi oldu. 

Son olarak Lady GaGa ! Lady GaGa geceye Husseyin Chalayan imzalı yumurta / ''womb'' (rahim) içinde geldi. GaGa'nın ve dansçılarının gece boyunca giyindiği kıyafetler ise Thierry Mugler ve House of GaGa'ya ayittii. Styling ise House of Mugler direktörü ve editör Nicola Formicetti tarafından yapılmış. Aşağıdaki görseller Formicetti'nin blogundan alındı. GaGa'nın Chalayan aşkını cümle alem biliyor, ama Grammy'lere onla katılması aynı zamanda bu ayki Amerikan Vogue'u editöryalinde de Chalayan imzalı deri ceketi ile poz vermesi bence muazzam. 

İlginçtir ki ben abartıdan uzak olan ''Born This Way'' performansını beğendim. Hatta dün gece GaGa'ya karşı olan antipatim sempatiye dönüştü diyebilirim ! 6 dalda aday olduğu geceden ise 3 ödülle geri döndü. ''Best Short Form Music Video'' // ''Bad Romance'' ve yine ''Bad Romance'' ile ''Best Pop Vocal Performance''.     ve Best Pop Album
Sonuç olarak aslında uykusuz kalmaya değmedi ! Aslında dün gece attığım tweetler yanında bu yazı çok sönük kaldı, çünkü orada an ve an karşımıza çıkan kırmızı halı celebrity'leriyle dalga geçmiştik hep berabercenek :) Neyse ...

photos taken from:

2 yorum:

  1. Yılın albümü için düşünülen son iki isimden biriydi Lady Gaga. En çok sattığı için Eminem ön plana çıktıysa da Arcade Fire'ın ismi de çok anıldı. Ben sonuçlardan memnunum. Öyle filan.

    YanıtlaSil
  2. evet Grammy'lerin ben satışların baz alınarak dağıtıldığını bilmiyodum, bunu öğrendikten sonra tüm havası bitti zaten benim için. ama arcade fire'ın albümü de çok iyiydi zaten, şaşırmış olsam da yine de mutluyum.

    YanıtlaSil