3 Şubat 2011 Perşembe

KAREN ELSON aka THE ICON

Ülkemde bir baltaya sap olamamış ikici sınıf mankenler kendini gösterebilmek için bakkal şarkılar yapıp bizlere eziyet çektirirken dünya arenasında bir numaralı modeller hem Vogue kapaklarını süsleyip, Tom Ford defilelerinde boy gösterip hem de beş yıldızı hak eden albümler çıkartmasını biliyor neyse ki. Üstüne üstelik bir de  The White Stripes solisti Jack White (ya hacı White Stripes için de dağıldı dediydiler ? ne iş ?) ile evlenip iki çocuk sahibi olup hala da taş gibi gözükmesini de biliyor. Aynı zamanda müzikten anlayan kocan varsa prodüktör parasını da yeni bir Chanel kürk almak için kenara ayırabiliyorsun. (Tamam kötü bir espiriydi.)

Sanırım bahsettiğim kişinin kelime anlamını merak ediyorsanız Oxford Dictionary'de ''ICON'' kelimesiyle karşılaşabilirsiniz. İngiliz model, şarkıcı, anne, muhteşem vücuda sahip bir kadın aka Karen Elson.

Daha önce çeşitli gruplarda vokallerde katkıda bulunan Elson 2010 yılında ilk albümü ''The Ghost Who Walks''u da yaz aylarında yayınladı. Indie ve vintage tatlar albümü dinlemeye başladığınız  ilk andan itibaren sizi sarmaya başlıyor. Neden bunca zamandır yazmadığımı soruyorsanız ise sırf üşengeçlik :)

Albümün açılış parçası ''The Ghost Who Walks'' tam anşamıyla bir yol parçası. Şehirlerarası yolculuk için tam otobana çıkmışken play tuşuna basarsanız bir hayalet gibi ayaklarınız yerden kesilip göklerde uçmaya başlayabilirsiniz.

''Stolen Roses'' ile İskoç ezgileriyle kendinizi o dağlarda, yeşilliklerde bulurken ''100 Years From Now''da ise 20lerin Amerikan filmlerine geri dönebilirsiniz. Bazen de tıpkı albümün adında da olduğu gibi yanınızdan bir hayalet geçmiş gibi içinizi ürperticek kadar muhteşem bir soundla  karşı karşıyasınız. ''Pretty Babies'' şarkısını ise Tom Ford showunun videosundan hatırlayabilirsiniz. Bir modelden böyle şarkı çıkmayacak da kimden çıkacak ki zaten ? Albümün bir numarası ise ''The Truth isThe Dirt'' biraz duman altı bar havasında. Çook cool.

Bolca country, folk ve yanında içilen muhteşem bir ''whiskey'' tadında bir albüm olmuş. Ha bu arada albümde sözlerin hepsinin de Elson'un kendisine ait olduğunu da belirtmeliyim.

3 yorum: