12 Şubat 2011 Cumartesi

RICKY MARTIN || MUSICA + ALMA + SEXO

Son zamanlarda canınız ''pure pop'' bir şeyler dinlemek isterse sanırım önerebilinecek en iyi şey Ricky Martin'in son albümü ''Musica + Alma + Sexo''. ''Life''tan tam 6 yıl sonra çıkarttığı yeni albümüyle Martin en son ele aldığı R&B ve Urban kültürünü bir tarafa itip yeniden köklerine geri dönüyor.

''Lo Mejor Vida Eres Tu'' albümde iki versiyonuyla bulunuyor ve ispanyolca versiyonunda kendisine eşlik eden isim Madridli Natalia Jimenez, İngilizce versiyonunda ise uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Joss Stone eşlik ediyor. Hani içinde soul tınıları taşıyan extra smooth bahar şarkıları olur ya. Onlardan bir tanesi. Çokça klişeleşmiş California sahillerinde koşan sarışın kız ve kaslı erkek fotoğrafı gelsin gözünüzün önüne, büyük ihtimalle çocuğun altında paçaları kıvrılmış bej bir pantalon vardır, kızın üstünde de beyaz atletlerden.

''Almas del Silencio'' albümünü hatırlayanlarınız varsa onun içinde güzel balladlar vardı, mesela ''Tal Vez'' ve ''Nadie Mas Wue Tu'' yine onlar gibi dokunaklı olan ''Tu y Yo'' ve ''Te Buco y Te Alcanzo'' da albümde bulunan güzelliklerden.

Şarkılar biraz da EuroPop havasında, bence ''Mas'', ''Te Vas'' ile İspanya Eurovision'a katılırsa hiç de yadırganmaz, çünkü tam eurovizyon'luk parçalar. (Hatta bu iki şarkı bana bir de Sakis Rouvas'ı hatırlattı.) ''Shine'' da aynı zamanda ''Te Vas''ın İngilizce versiyonu. Ancak bence ispanyolcası daha iyi.

Albüm Amerikan Billboard Listelerine 3 numaradan giriş yaptı. Aslında şaşırdım. Ancak iyi de olmuş çünkü ortalama güzellikte safkan bir pop albümü duruyor karşımızda. Kuşkusuz ''Mas'' albümün yıldızı en azından ona bir göz atın derim.

Sonuç olarak Ricky Martin aslında geçmişte kaldı. 90ların sonu 00lerin başındaydı Enrique, JLO, Ricky Martin, Thalia, Natalia Oreiro ve latin furyası vardı. Artık müzik değişiyor ve açıkça belli ki ilgi onların üstünde değil, yine de çocukluktan bir parça, belki de bize müziği sevdiren isimleri ara ara dinlemek de hoş olsa gerek. Yine de bu albümü dinlerken aklıma ''Maria''yi getirerek '96ya yani 6 yaşıma dönmedim desem yalan olur.

2 yorum:

  1. Natalia Oreiro diyerek beni benden aldın! 99 ve 2000 lerin başında cidden bir latin furyası vardı. natalia oreiro da çoğu türk insanının kalbinin bir köşesinde kalacaktır eminim ki.ayrıca ricky'nin albümü dediğin gibi çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. :)) güzeldi aslında o yıllar, o yıllardaki şarkılar falan ...

    YanıtlaSil