25 Şubat 2011 Cuma

WINTER'S BONE

Jennifer Lawrence'ın başrolünde bulunduğu ''Winter's Bone'' hem IF Istanbul kapsamında gösterimde hem de bu hafta sonu kendine vizyon şansı buldu. Daniel Woodrell'in aynı adlı kitabından uyarlanan film, kaybolan babasının izini süren ve aynı zamanda yokluk içerisinde yaşayan ailesine (iki kardeş ve annesine) bakan 17 yaşındaki genç bir kızın hayat hikayesini anlatıyor.

Orta Amerika'da geçen hikaye aynı zamanda klasik country şarkılarına yer verip köy hayatını da gözler önüne seriyor. Zaman zaman sıkıcı olsa da insanların genel yorumları gibi çok da ''bayık'' bir film değil. Ufak da olsa bir heyecanla filmin sonunun nereye bağlanacağını da merak ediyorsunuz.

Yaşıtım Jennifer Lawrence'ın performansı bir Annette Bening ya da Helena Bonham Carter etkisi bırakmasa da cidden başarılı. Zaten belli bir yerden sonra sırf onun hareketlerini takip etmeye başlayabilirsiniz. Ancak yine de herhalde Lawrence ''en iyi kadın oyuncu'' dalındaki en zayıf halkadır. Ne de olsa yarıştığı isimler Nicole Kidman, Michelle Williams, Natalie Portman ve Annette Bening ! Bafta ya da Golden Globe'lara aday olmamasına rağmen ''en iyi yardımcı erkek oyuncu'' dalında Oscarlarda yarışan John Hawkes ise birçoklarını şaşırtmış olsa gerek. Bu iki daldan eli boş döneceği gibi ''Winter's Bone'' büyük ihtimalle ''en iyi film'' ve ''en iyi uyarlama senaryo'' kategorilerinin de galibi olamaz. 

2 yorum:

  1. Kısa ve öz, başarılı. :) Yalnız Jennifer Lawrence'ın en büyük favorilerden olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Öyle ki Portman-Bening yarışından sıyrılacak tek isim kendisi. Amerika bayıldı kendisine, öyle böyle değil. Sundance'te gördüğü ilgi ise herkesinkinden büyüktü.

    YanıtlaSil
  2. tabi senin kadar yakından takip etmediğim için bilemicem :) kaldı ki kız cidden güzel oynamış kazansa da süper olur, ama bilemiyorum, yaşı genç falan yai belki ona vermezler diye düşündüm :)

    YanıtlaSil