24 Şubat 2011 Perşembe

WOMEN by CHARLES BUKOWSKI

Alman asıllı Amerikalı yazar Charles Bukowski romanlarından biri olan ''Women''da aslında 70li yılların Barney Stinson'u olan Henry Chinaski'nin hayatını anlatıyor. Roman içinde Chinaski üçüncü sınıf Los Angelslı bir yazardır, ancak yapılan araştırmalara göre karakter aynı zamanda Bukowski'nin yaşamından da sahnelere sahip, yani yarı otobiyografik bir roman da diyebiliriz.

Episodik biçimde yazılan romanda Chinaski'nin hayatına giren kadınları görüyoruz. Yukarıda da yaptığım benzetmeye bakacak olursak gözler önüne serilen şey Chinaski'nin aşk hayatı değil sex hayatı. Zaten kitap boyunca en fazla kullanılan iki kelime ''cock'' ve ''cunt''.

İster post-modern / modern roman deyin, ister benzin istasyonlarında satılan üçüncü sınıf porno kitabı deyin. Eğlenceli de olsa bir yerden sonra sırf yapım tuttuğu için sakız gibi uzatılan yerli dizi havası var bir yerden sonra ! Yine de zaman zaman eğlenceli ve inanılmaz komik olduğunu eklemeliyim. Baş ucunuzda kalsın, uykunuz kaçarsa okursunuz, ancak göreceğiniz rüyalardan ben sorumlu değilim !

Kitaptan ...


I 've seen people going parties ! Those beards and all that hair and those raggedy-ass clothes ! Bracelets and beads .... they look like bunch of communists ! How can you stand people like that ? 


I was fucking a culture-bitch. I felt myself nearing a climax.


If I had been born a woman I would certainly have been a prostitue. 

1 yorum:

  1. komunistlere gercekten katlanilmio.ne kadar bos konusuosunuz arkadasim ya..

    ellere saglik

    YanıtlaSil