25 Mart 2011 Cuma

BRIGITTE BARDOT EFFECT !

İlham her yerde. Kimi zaman bir roman, bir müzik ya da film. Ya da bir karakter kimi zaman da bir birey. Filmlerde ya da editöryallerde yaratılan seksi ve sarışın kadınların atası sadece Marilyn Monroe değil.  Aynı zamanlarda 60lerdan günümüze bir ikon. Brigitte Bardot.
Her sezon Audrey’in ya da Brigitte’in yeni kopyalarıyla karşılaşyoruz. İşte son zamanlarda modada Brigitte Etkisi.
Moda dünyasının dev modeli Lara Stone’u ona benzetmeselerdi birşeyler eksik kalabilirdi. American Vogue April Issue 2011 by Mario Testino.
Farkındayım hava yağmurlu, Nisan kapıda, ancak içinizde okullar bitse de yaz gelse de tatile çıksak da denize girsek hissiyatı var ! Ateşle fitili Lara !
Lara Stone bu sefer de spring / summer couture kıyafetleri içinde W ‘ye poz vermiş. Craig McDean lensinden. Seksi, şuh, Fransız, asil ve elegan !
60 kuşağını seviyoruz, özellikle de 69 sonbaharını. Son zamanlarda izlediğim filmlerde karşıma çıkan bu yıllar beni geçmişe de götürdü, şu anda fikirlerimi bir yerlerde sergileyemesem bile bu yıllar bana bir çok şey yaratmak için ilham verdi bile. Ancak belli ki 60lı yıllar sadece beni değil Ece Sükan’ı da etkilemiş. Cüneyt Akeroğlu’nun kamerasıyla 69 Sonbaharı ve Julia Stegner / Vogue Türkiye Ekim 2010.
Ve son olarak ilhamın sınırlarını zorlayan bir görüntü. Bu sefer moda dünyasına değil müzik dünyasına gidiyoruz. Hangisi Duffy ?
images via, fashiongonerouge, fashionspot

2 yorum: