9 Aralık 2012 Pazar

TOP 10 MAGAZINE COVERS 0F 2012

Bazen sadece bir grafik çalışma, bazen art meets new techniques. Yalın kalıplar, sade fotoğraflar. Doğal afetler, doğal cennetler. Günün önemli olayı ve yaratıcılıkta sınır tanımayan fikirler. Senenin en iyi dergi kapaklarında hepsi bir arada. 


#10 Little White Lies - September/ October 2012 : Kristen Stewart
Evlat olsa sevilmeyecek Kristen Stewart sadece iki şeyde ilgi çekici. "On the Road" filmini hala izlemeyi beklerken ve LWL'ın kapağında. İki aylık indie sinema dergisini kaçırmayın bu arada. 

#9 Acne Paper-  Spring 2012
Daha önce anthing Nordic is cool dediğimi çok net hatırlıyorum. Senede iki kez yayımlanan lifestyle, kültür/ sanat dergisi İsveç menşeli Acne Paper ilk bahar sayısında grafik bir insan bedenini çağdaş-sanat vari bir şekilde kapağa taşımıştı.  

#8 Wallpaper- September 2012
Bu kapağı daha güzel gösterebilecek tek bir şey varsa o da modelin Tilda Swinton olması olurdu.

#7 Kinfolk- Summer 2012
Temmuz 2011den bu yana yayımlanan dört aylık dergi Kinfolk; "Little White Lies" filminin fotoğraf albümlerine yansıyan flu kareleri gibi. Minimalizmi kendine motto edinmiş Kinfolk tahta masa üzerinde beyaz ya da yeşil bir fincan içinde bulunan nescafe ile instagramlanmayı bekleyen "o anlar" tadında bir dergi. Çok sevimli. Çok naif.

#6 Apartamento- Spring/ Summer 2012
Yılda iki kez yayımlanan Apartamento bence "yüz kişiye sorduk beş popüler cevap aldık" cümlesinin ilk sırasında yer alan en cool dergi. Kinfolk ile aynı indie'likte ve coollukta olan dergi öyle ya da böyle zaten bu listede olacaktı. Peki ama neden bu kapak? (Şimdi Kinfolk'u unutun.) Daha sade ve içten hazırlanmış başka bir kapak gördünüz mü? Kapı aralığınan odanın görünümü, ütülenmemiş beyaz bir t-shirt ve adamın sırtı. Gerçekten çok doğal. Çok dikkat çekici.

#5 The New Yorker- 14 November, 2012
Çok işlevli kapak diye buna derim ben. New York'ta yaşanan doğal afet ve Amerika'daki başkanlık seçimi. 
Amman yanlış sandığa gitmeyin.

#4 The Sunday Times Magazine- 8 July, 2012
Listede zirveye çıktıkça yaratıcılığın arttığının farkındasınızdır sanırım. 

#3 Metropoli- 8 July, 2012
İspanyol El Mundo dergisinin haftalık kültür sanat eki olan La Luna de Metropoli en çılgın kapaklarıyla dergi dünyasının en görkemli yayını olabilir. Die Zeit ile birleştiklerinde "Neden yurdumda böyle işler yapılmıyor diye?" insanı ağlatıyor aynı zamanda. Haftanın en önemli olayını - ki bu büyük çoğunlukla vizyona giren yeni bir film oluyor-  kendilerince yorumlayan Metropoli aynı zamanda art direction'un da hakkını veriyor. Dergi hakkında zaten daha önce şurada yazmıştım. Kapak ise Andrew Garfield ve "Spider Man"in vizyona girişini kutluyor. 

#2 The New York Times Magazine- Travel- Karlie Kloss by Ryan McGinley
Konu doğa içine bir insan yerleştirmekse bunu en iyi başaran Ryan McGinley'nin maceracı indie ruhu. Pastoral pelerini ile Karlie Kloss tam bir Güney Amerika yerlisi gibi.

#1 New York Magazine
The City and The Storm temalı dergiye tek bir çift laf yakışır.
The Godly Eye.
Fotoğrafçılığın geldiği son nokta. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder