16 Şubat 2010 Salı

OMG !! THIS IS TURKISH

Son zamanlarda dinlemiş olduğum Türkçe müzik parçaları aslında yavaş yavaş ülkemizde de ne denli kaliteli işler yapıldığının göstergesidir. Aslında kaliteli olmak tartışılır ?? sonuçta her zaman Tükçe müzik konusunda kaliteli işler yapılmıştır; ancak son zamanda yapılan bir takım işler oldukça batılı. Elbette yapılan bir işin batılı olması da onun kaliteli olması anlamına gelmiyor. Önyargılar işte :)


İlk bakışta oldukça tiksindiğim, şarkısından nefret ettiğim Mercan; Okan Bayülgen'e çıktığı andan itibaren resmen beni benden aldı. Değişik stili ile programa katılan Mercan ilginç sahne şovu ve akıllı cevaplarıyla da beni kendine hayran bıraktı. Yalnız iki korkum var Mercan'ın ''kendi olabilme sorunu'' . Lady GaGa kırması kıyafetleri (bknz. Beyaz Show) Katy Perry çakması şarkı sözleri (bknz. Hepsi Gay vs. You're so Gay). Bunun dışında bir de sanki marjinal olma havaları içinde gibi gezinmekte. Ama sonuç her ne olursa olsun çıktığı TV Showlarına bile güzel kıyafetler ve kareografiler ile gelmeyi biliyor. Henüz ''sanki'' taklit aşamasında olsa da yine de yeni şeyleri görmek ve Türkiye'de değişik ve marjinal işlerin yapılmış olması beni sevindiriyo.


Son günlerde yapılmış bir diğer kaliteli çalışma ise sürekli ilginç tınılarla bezenmiş R&B style'ı Türkiye'de başarıyla sürdüren Atiye. Atiye ''Muamma''dan sonra bu sefer de yanına rock star Teoman'ı alarak kaliteli ve başarılı işin ne olduğunu bizlere kanıtlamak istedi sanki. Videoyu pek sevmesem de bu collobration'ın muhteşem olduğunu söylemeliyim. Herikisinin birden bire Kal diyerek haykırmaları ve hemen akabinde gelen Atiye vokali ise oldukça vurucu.


2009 Yılında B1 albümün çıkartan Bora Uzer ise yine ilk çalışması ''Aramızda 1 Gerkinlik Mi Var? '' çalışmasıyla bizim piyasalarda da ne kadar eğlenceli işler yapıldığının kanıtıydı ! Hele ki videosu süper. Yepyeni çalışması ''Bundan Sonra Böyle''de ise yanına Kenan Doğulu'yu alarak bizde de featuring modasının hızlanamaya başladığını göstermek istiyo sanki.


Son olarak 110 ve Manga'nın da son zamanlarda oldukça ilgimi çektiğini belirterek yazımı sonlandırım. XoXo :p

7 yorum:

  1. Ah bebeğim... Mercan konusunda seninle sonuna kadar aynı fikirleri taşıyorum. Resmen hislerime tercüman olmuşsun. Atiye'ye bir türlü ısınamamam ve Teoman'ı bir türlü "Sevdikimler" listesine alamamam çok ilginç ama bu çalışmalarının üzerinde biraz duracağım ;) Bora... Sustum orda. Seviyorum ah! (=

    YanıtlaSil
  2. Atiye'yi sevmiyebilirsin :) benim de extra bir ilgim yok :P sadece Amerikalı R&B yıldızlarının yaptıklarının TR'de de yapıldığını görmek beni sevindiriyo :)

    Ama Teoman konusunda ağzım açık kaldı resmen :P

    YanıtlaSil
  3. Buyrunuz şarkı da taklit: Dannii Minogue - Put the Needle On It. Dinleyin ve kararı verin. :D

    YanıtlaSil
  4. ufff evet onu biliyodum :) eklemeyi unuttum :/ neyse ek bilgi için yine de teşekkürler :p

    YanıtlaSil
  5. Mercan'ın klibine tıkladım, yapımcı firması youtube'a şikayet etmiş, bu yüzden göremedim. Klibi görseydim, "belki" para verip albümü alırdım, ama bu hareketten sonra hayatta almam!

    YanıtlaSil
  6. o yapımcı firmalar zaten ben videoları koydukça kaldırıyolar ! pazarlamanın, reklamın ne olduğunu öğrenmeleri lazım sanırım.

    YanıtlaSil
  7. Arkadaslar,
    Şarkı Cover olarak yurtdışından izinli kullanıldı.
    Sozler, Alper Narman'a ait müzik ise Dannie2nin müziğini yapan kişiye ait.
    Album kartonetinde görebilirsiniz.
    AMA HAKLISINIZ KLIP RESMEN ARAK

    YanıtlaSil