30 Temmuz 2010 Cuma

TOP SONGS OF JULY

Her devirlan ay gibi yeniden ayın en iyi şarkılarına bakma vakti geldi. Temmuz ayı boyunca seçmiş olduğum song of the weekler bir kenara, dinlediğim diğer şarkılar, gelecek ay yayınlanacak yeni albümler ve de ağustos ayı içerisinde yazmayı planladığım diğer müzik postları.

Ancak yazımızın asıl konusuna geçmeden önce blogumdaki iki yenilikten de bahsetmek isterim. Blogun sağ tarafında yer alan Songs Of The Week ve Look de Jour resimlerinin üstlerine bastığınızda geçmiş günlerin ''look''ları hatta ve hatta yorumları ve de geçmiş haftaların şarkılarına göz atma imkanınız da var. Hani büyükşehir çalışıyor.

Bu hafta Vitrindeyiz'in önerisi olarak - ki kendisi Ağustos ayı içerisinde de yapmış olacağım röportajla bu sayfada yerini alacak- song of the week kısmında aynı zamanda UK TOP 40 listesinde de zirvede bulunan Yolanda Cool & DCUP parçası ''We No Speak Americano''yu seçtim. Önceki iki hafta boyunca ise bi kaç gün içinde YouTube'da 3 milyonu aşkın izlenen, yepyeni albümü LifeStyle'ı sunmayı planlayan Nelly Furtado'nun La Mala Rodriguez ve Julieta Venegas eşliğinde kaydettiği ''Baja Otra Luz'' zirvede yer alıyordu. Yazın en hit albümü ''Aphrodite''den çıkan ''All The Lovers'' Kylie Minogue bir diğer seçilmiş şarkı olurken Snoop Dogg eşlikli Katy Perry parçası ''California Gurls'' de yine listede yer alan bir diğer single oldu.

Bunlar dışında bu ay sıkça
Vampire Weekend // Contra albümünü dinledim (Ki artık Ağustos'da hakkında yazı yazılıcak.)
Kylie Minogue // Aphrodite (ama özellikle All The Lovers, Cupid Boy, Closer ve Get Outta My Way).
Yıl sonuna doğru yayınlamaya başlayacağım TOP 100 Albums of the Decade post'ları için ay boyunca sıkça eski albümleri dinlemye başladım ve Madonna // Confessions On A Dancefloor en fazla dinlediklerimden biri oldu. Ve elbette albümün bomba şarkılar Hang Up & Isaac.

İlkbahar aylarında yayınlanan ama benim Fashion & Grief sayesinde haberim olduğu Gogol Bordello // Trans Continental Hustle ise yine bu ay dinlediklerim arasındaydı.

Ve elbette Sertab Erener // Rengarenk.

Gelelim Ağustos ayında yayınlanacak hit albümlere.
Katie Melua // House
Ciara // Basic Instinct
Katy Perry // Teenage Dream
Usher // Verses

Katy Perry demişken. Geçtiğimiz gün Tumblr hesabımda zaten yayınlamıştım, ama bir kez de burada yayınlamaktan zarar gelmez. İşte Teenage Dream Promo Photos ve albüm kapağı.

MTV VMA 'lerin ise 12 Eylül'de tıpkı Movie Awards'da olduğu gibi Los Angels'dan yayınlanacağı belirtildi, ancak henüz adaylıklar açıklanmadı.

Armin Van Buuren ise Twitter hesabından Mirage albümü için Sophie Elis Bextor ile beraber kaydettikleri '' Not Giving Up On Love'' şarkının linkini paylaştı.

Son olarak sizlerle Maroon 5 ve Eylül içerisinde yayınlayacağı albümden çıkan ilk single Misery'nin videosunu paylaşmak isterim. İyi seyirler. Sexy ve JohnTravolta style. mode.on.

Ayrıca yazarınız bir hafta boyunca yıllık iznini kullanacağından dolayı buralarda olamayacak. iyi tatiller !! :)


Maroon 5 - Misery from tonyfan on Vimeo.

3 yorum:

  1. favorim katy perry, eskiden sevmezdim ama sevmeye başladım bu kızı ben. bu arada klip bombaymış :)

    YanıtlaSil
  2. evet klip bomba :P

    katy perry işte, hala karar veremedim sevmek için :P

    YanıtlaSil
  3. ''We No Speak Americano''
    Tek gecerımmm :) Bu aralar

    YanıtlaSil