23 Eylül 2010 Perşembe

FESTIVAL ZAMANI || FILMEKIMI




En son Istanbul Film Festivali ağzımda güzel bir tat bırakınca uzun zamandır FilmEkimi'ni sayıklar olmuştum. Filmlerin açıklancağı günü tıpkı Oscar'ların ve Grammy'lerin açıklandığı gün gibi sabırsızlıkla bekledim. Sonuç mu ? Benim gibi orta şekerli bir sinema izleyicisi olarak oldukça tatmin edici filmler var. Henüz gideceğim seansları ayarlamadım ama en azından hangi filme gideceğimi biliyorum ! Eğer siz de kararsız kaldıysanız belki önerilerime bakarak zevkinize uygun bir şeyler seçebilirsiniz.

THE TOWN: Yönetmen koltuğunda Ben Affleck olduğu için bir hayli merak uyandırıcı. Onun dışında Blake Lively ve Rebeca Hall'un filmde yer alması insanı kendine çeken bir diğer sebep. Ah Jon Hamm ve Chris Cooper'ı da unutmamak lazım. Bir de Toronto Film Festivali'nde de dünya prömiyerini yaptığını belirtsem iyi olacak.




NEW YORK I LOVE YOU: Uzun zamandır merakla beklediğim filmi sonunda izleyebilecek olmam gayet hoş. Tema New York olunca seyretmeme lüksüm yok diyebilirim. 11 Farklı yönetmenin 11 farklı bakış açısıyla oluşturduğu filmde yönetmen koltuğundan 3 isim ilgi çekiyor. Natalie Portman, Fatih Akın ve Shekar Kapur. Hayden Christensen, Rachel Bilson, Orlando Bloom, Christina Ricci, Bradley Cooper, Blake Lively, Chirs Cooper, Ethan Hawke, Julie Christie ve Uğur Yücel ise filmler içinde karşımıza çıkacak oyunculardan bazıları. 




SOMEWHERE: Venedik Film Festivali'nde Altın Aslanı kucaklayan filmin yönetmeni ve senaristi ise tanıdık bir isim: Sophia Coppola.

KABOOM : Gümm olarak Türkçe adı verilen filmin ise beni kendine çeken yanı tamamıyla konusu. Cannes'da Eşcinsel Palmiye ödülünü kucakladığını belirtmeliyim.

THE TREE: Oyuncu kadrosunda koskoca Charlotte Gainsbourg'un ismini gördüğümde verdiğim tepki zaten şuydu. ''Abi bu film kaçmazz.'' Filmin afişi ise başka bir güzellik zaten. Yönetmen Julie Betucelli ise yavana atılmaması gereken başka bir güzellik. (yönetmen olarak yani).







MY SON, MY SON, WHAT HAVE YE DONE ?:
Yapımcı koltuğunda David Lynch. Oyuncular ise Willem Dafoe ile muhteşem Chloe Sevigny.

CERTIFIED COPY: Iranlı senarist / yazar Abbas Kiarostami ile tanışmak için güzel fırsat. Çekim yerleri ise Toskana. Ama hepsinden daha önemli bir şey varsa, o da Juliette Bincohe'un filmde yer alması ve rolüyle Cannes'da en iyi kadın oyuncu ödülünü almasıdır.

HAPPYTHANKYOUMOREPLEASE: How I Met Your Mother? yıldızı Josh Radnor tarafından hem kaleme alınmış, hem çekilmiş hem de kendisi oyuncu olarak bulunmuş. Ünlü yönetmen ve rejisör Elia Kazan'ın tornu Zoe Kazanı da filmde merak etmiyor değilim.

JACK GOES BOATING: Romantik komedi olmasına artı olarak bir de künyesinde hem oyuncu hem de yönetmen olarak Philip Seymour Hoffman'ı görmek filmi seyretmek için yeterli bir neden sanırım.


Bu 10 film dışında 3 tane daha izlemek istediğim var ! Onlara henüz karar vermedim, bakalım. Turne / Tournee. İnsanlar ve Tanrilar / Des Hommes et Des Dieux ve Devrim / Revolucion.

Bir diğer öneri listesi için. http://www.thebalkabaa.com/2010/09/filmekimi-2010-onerileri.html

3 yorum:

  1. usta somewhere i merakla bekliyorum..super olcak icimde ole bi his var

    YanıtlaSil
  2. jamesss 2 filmimiz uyuyor, beraber mi gitsek şeker :) kaynatırız hemm :)) ne dersin?

    YanıtlaSil
  3. aynen mustafa =) 4 gözle beklediğim nadir filmlerden =)

    edie canım twitter'dan direct msglaşalım ya da mail adresim ''apollothegreekgod@hotmail.com konuşalımm =) beim sıkışık ders programım içine sığdırabildiğim filmlerdendir umarım o ikiis =) olmasa da sığdırırız artık :p

    YanıtlaSil