16 Eylül 2010 Perşembe

NEW YORK FASHION WEEK || MEN'S SCENE S/S '11 VOL I

Milano / Paris ve Istanbul erkeklerinden sonra sıra şimdi de New York stilinde. En baba markaların / designerların bulunduğu Avrupa ayağı ve yeni keşiflerin ve deneysel çalışmaların göze çarptığı İstanbul'dan sonra Atlantiğin öteki yakasında New York'dayız. Günler uzun olunca, tasarımcılar fazla olunca, güzel tasarımlar olunca haliyle post da ikiye/ üçe bölündü. İşte Vol I 2011 S/S NYFW Men's Fashion.

Sanırım Antonio Azzaoulo erkeklerin Vivienne Westwood'u olma yolunda ilerliyor. Kullandığı renkleri bir kenara bırakın eğer palyaço gibi gözükmek istemiyorrsanız bence giyinmeyin bu kombinleri. Ya da giyin nasıl olsa Nişantaşın'a ya da Bağdat Caddesine çıktığınızda 38 derece sıcaklıkta UGG ile mini kot şortları kombinleyen palyaçolar var. Şaka bir yana aralarında güzel şeyler var; bunun dışında şortlar daha fazla kısalmış. Mokasen ayakkabı giyilip üstüne kısa şort ve dize kadar çekilen çoraplar ise törkish kıro fashion'u kutlar nitelikte. İşte Türk modasının dünyadaki ayak sesleri. Pantalon paçaları da geçtiğimiz sezonda olduğu gibi kıvrılmaya devam ediyor. Bazı pantalon ve şortlarda da Saray Soytarısı havası esiyor. Tıpkı İngiliz Kıraliyet Sarayında Henry'yi eğlendiren jonglörler gibi. Şapkalar yine trend ! Ancak anlamadığım bir şey varsa o da alttaki üçlükteki ortada duran kombin. Sanki Fall/ Winter

Bir diğer eğlenceli seçki de Band Of Outsiders'dan. Erkekleri renkli giymeye iten kreasyondan en ilgi çekici hatlar renkli ayakkabılardı. Eğer sizler postalseverlerdenseniz ise kış bittiiğinde dolabın derinliklerine itmeyin. Zira Temmuz sıcağında giymeniz hiç de komik karşılanmayacak. Yine de siz beni dinleyin, her şey mevsiminde güzel. Yaz ortasında UGG giyen aptal sarışınlara dönmeyin. Deri ceketlerinizi şortlarla kombinleyip sokağa çıkabilirsiniz, şık davetlere de klasik giymek yerine spor takım elbiseler tercih edebilirsiniz. ve loaferlar..yeniden baştacı.


Sanırım 3.1 Philip Lim ve Bespoken pek de benim tarzımı yansıtmıyor. İlki için tanımlama bulamazken ikincisi de sanki oldukça paspal ve dağınık ilhamını ise Russel Brand'den almış gibi. Dikkatimi çeken en ilginç nokta ise  atkıyı S/S içinde kullanmış olmaları. Postal dedik, kazak dedik şimdi de sıra atkılarda. Moda mevsimleri yerle bir etmeye hazırlanıyor. Billy Reid koleksiyonu ise sanki sonbahar için hazırlanmış. Evet her ne kadar da Spring / Fall bizlere aynı derecede hava sunarken yine de giydiklerimiz pek de bir olmuyor. İlk baharda yaz özlemiyle soyunmaya başlarken, sonbaharda hemen kalın hırkaları ve atkıları dışarı çıkatrtabiliyoruz. Üstelik Billy Reid oldukça da renksiz. Renksiz koleksiyondaki renkli RedKit fularını da görmezden gelemedim.Duckie Brown ise tam anlamıyla karmaşa, kışı hatırlatan siyahlar ve griler dışında, rengarenk parçalar, ilginç desenler. (Baştaki görsel Bespoken, ortadaki B. Reid en sondaki ise Duckie Brown)

Band Of Outsiders'dan edindiğiniz renkli loaferlarınızı ise Buckler'ın renkli pantalonlarıyla kombinleyebilirsiniz. Üstelik Burberry kadar olmasa da güzel trenchoat'lar da mevcut. Ekoseler ise yeniden favori. Sanki İngiliz.

Gilded Age'de ise yeniden renkler çok ön planda değil, ama ayakkabılar ve çantalar ''must have'' cinsinden. Levi's'la yarışacak güzellikteki jeanlarin yanısıra, bu defilede de deri ceketler dışarı çıkmakta. Deniz şortlarında boy uzarken, sokakta giydiklerimizde kısalık göze çarpıyor. Hawaii modelleri ise ilginçtir ki kreasyonda yer alıyor. Renkli kıravatlar, t-shirt ve pantalonlarda cesur olamayanlar için güzel fırsat. Bir de öyle birşey var ki, umarım sadece podyumla sınırlı kalır dedirttiriyor. Çiçekli kolyeler, evet evet Hawaiide kullanınanlar =) Unutmadan blazer ve şortlarınızı da beraber kombinlemeniz yeniden önerilenler arasında. ve ayrıca kreasyon favorim. İltimas geçip görselleri ikişer ikişer seçip daha büyük koydum =)

Mavi ve tonları ise Marlon Gobel'de karşımızda. Kullanılan gözlükler de cabası. Turuncu yine karşımızda, oh tanrım en nefret ettiğim renk bolca sokaklarda.


Koyu renklerin revaçta olduğu Y-3'te ise vamp erkekler serisi var. Parlak renkler ve kumaşlar göze batan başka bir detay. 

2 yorum:

  1. Gözlemler süper, Tasarımcılar artık farklılık yapmak için nelerle uğraşacaklar yada neleri kullanacaklar bilmiyor gibi geliyor sonuç olarak ortaya giyilir giyilmez bakılır yada takılır birçok ürün çıkıyor değil mi? =)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler =)

    aynen öyle, bazen sadece yapmış olmak için yapılan şeyler var sanırım

    YanıtlaSil