12 Ekim 2010 Salı

6 COMMITMENTS ACCORDING TO SEAL

Kısa bir süre önce ülkemize konser vermek için gelen Seal şu günlerde ise yepyeni albümüyle gündemde. Onu isterseniz dünyalar güzeli Heidi Klum'un çirkin kocası olarak isterseniz kadınlar bu adamın neresini beğeniyor diyerek tanımlayın, adam tek başına bir baş yapıt.

Kırçıllı gibi çıkan sesi kazakların teninize battığı hissin aynısını verebilir, ama sizleri sarmalayıp ısıttığı gerçeğini de göz ardı edemezsiniz. Yaz şarkıları vardır ama diğer mevsimlere uygun albüm/ şarkı tanımlaması yapamazsınız diyenlere kapak gibi bir albüm. İşte 6: Commitment.

Genel olarak kalp kırıklıklarından sonra aşkla yapılan yüzleşmelerle alakalı bir albüm, en azından sözlere bakınca bu anlaşılıyor. Sevgiliyi terk etsem mi terk etmesem mi ? pişman olur muyum, aslında onu hala çok seviyorum bunu ona nasıl söylerim, söylersem bir şeyler değişir mi ?

''If' I'm Any Closer'' ile açılan albüm gidişat hakkında oldukça bilgi veriyor. Hemen ardından gelen ''Weight of My Mistakes'' albümün en hızlı şarkısı sayılır, tıpkı siyahi jazz vokallerin ana şarkıcı arkasaında 'hu-hu'' diye salınmaları gibi dans edebilrisiniz. Sessizliğe eşilk edecek ''Silence''. Sometimes silence can be louder ... Ve albümün bir numarası kişisel favorimlerinden ''All For Love''. ''All that I am asking for is just the chance to  love you more. I wanna come home to you I will do it all for love'' . Yanlışıklar yüzünden biten giden sevgilinin ardından bir şans daha. .

05 All for Love by jamesmayer

Tempo düşsün biraz daha ''I Know What You Did'' korkmayın geriden last summer eklentisi gelmiyor. Bazen acılar dün gibi aklımızda kalır ya, böyle bişey bu şarkı da. Işte ''The Way I Lie'' ... ''Darling you, keep holdin'on, Trying to be strong but it won't be long, before you, you ask me to say, that will be ok, so I play along, but you don't notice the way I lie''.


''Secrets'' en büük sırrımız şudur diyor abimiz '' I belong to you, You belong to me'' gizli aşk yaşıyanlara gelsin bu şarkı da. Elinden uçup gitmiş sevgiliye özlem, ona yalvaran ve geri dönmesini bekleyen bir sevgilin yazdığı şarkılar bunlar sanki. Ah bu da pek bir şiir incelemesi gibi oldu. ''You Get Me''...''If I say so, If I let it go, and the face consequneces I 'll know, Will it lead to leaving it regret'' .''Letting Go'' ve son olarak ''Big Time''. Albümün ikinci şarkısında aldığımız tempoyu yine geri alma zamanı. ''Touch the silver screen, and the dreems come alive'' ... ''Now you say is everything right'' I said Forget about tomorrow'' ...''this is the big time, you will be just fine this time''.



Elinizde çiçek, sevgilinizin kapısındasınız, tüm olanlar için özür diliyorsunuz, affetirmeye çalışıyorsunuz, one more chance diyorsunuz, kız sizi içeriye alıyor, kavga ediyorsunuz sonra birden onun dudaklarına yapışıyorsunuz and here it is ''sex'' tıpkı Amerikan filmlerindeki gibi. Albüm bana bu hikayeyi hatırlattı.
İnanın, peşinden koşun ... Gerisi gelir ! Sevdiğiniz, istediğiniz şeye de bağlanın, sıkı sıkı tutunun.

Seal albümle Ingiliz Listelerinde bir numara olmayı başardı. ''Secrets'' şarkısını single olarak yayınlayıp videoladı.

Tam son bahar havası esen bir albüm. Depresif olanlar uzak dursun, iyi albüm dinlemek isteyenler şöyle gelsin. Seal'in muhteşem sesi ve geri kalan bir kaç şarkı için 2.75 Zira yer yer fazlasıyla sıkıcı olabiliyor. ''All For Love''u ise es geçmeyin kışın bir numaralı balladı bence.

5 yorum:

  1. jazzdan anlamam.ama ilk senin blogda haberim olmustu galiba albumden..indirmistim...saha salidan haftasonu albumu belirlendi..

    saol dostum ii ki varsin

    YanıtlaSil
  2. 1 yorum'u gördümse sen olduğunu anladım :p hehe

    pek jazz değil bu zaten, soul pop tarzı bişiler

    umarım sıkılmazsınn albümden :)

    xoxo

    YanıtlaSil
  3. sıkılırsam acilinden alternatif haftasonu albumu isterim senden:)

    YanıtlaSil
  4. Bu adamın sesi bende garip bir huzur duygusu yaratıyor.

    YanıtlaSil
  5. evet çok huzurlu, özellikle akşam dinlediğinde :D

    mustafa dostum bende albümden bol ne var :D

    YanıtlaSil