19 Ekim 2010 Salı

ARCADE FIRE STANDS THERE .... AT THE SUBURBS

Eğer her albümün kendi hikayesi kendi fotoğrafı varsa Arcade Fire 'ın en son albümleri ''The Suburbs''  de bana Beyoğlu'nun puslu arka sokaklarını anımsatıyor.

Arnavut kaldırımlı sokaklar daha erken saatlerde yağan yağmurdan ıslanırken siz gece kulübünden çıkarsınız ya hani. Skinny jeanini giyen kız arkadaşınız elinde kalan birayla ve sigarayla barın kapısı önünde içerden gelen ''The Suburbs'' sesleriyle salınırken siz Burberry'nin deri ve zımbalı ceketiyle bir hız içeriden dışarıya çıkarsınız, arkadan bir öpücük kondurup belinden sarılarak evinize götürürsünüz.

Ve hikaye burada biter albüm başlar ! Ingılız Indie Rock grubu'nun bu üçüncü albümü aslında Ağustos ayında yayımlanmıştı. Albüm sadece Ingiliz listelerini fethetmekle kalmadı aynı zamanda Amerikan Billbaord Listesinin de zivesinden hayranlarına göz kırptı. Hiç kuşkusuz bunda çıkış single'ı ''The Suburbs''un payı oldukça büyüktü.

Kaliteli bir albüm nasıl olur, iyi müzik nedir, ipod'um kendini daha nasıl cool hisseder diyorsanız dinleyiniz. En az ilk albümleri ''Funeral'' kadar başarılı ve Brit müziğini yine yücelten cinsten.

6 yorum:

  1. yaw bunlar kanadali deil miydi?

    YanıtlaSil
  2. sen beni düzeltene kadar İngiliz zannediyodum :) demek bu yazıyı da senden başka okuyan olmadı.

    YanıtlaSil
  3. :)))gonuller bir olsun dostum..haftasonu yeni turku konserine gidiim mi gitmiim mi?ne diosun?

    YanıtlaSil
  4. hiçbir fikrim yok :)

    tek bir şarkılarını bile dinlemedim :/

    YanıtlaSil
  5. ciddi olmazsin..shame on u bro

    YanıtlaSil
  6. aa deme öyle :D bazen insan bişeyleri çok yapmak ister ama bi türlü gerçekleştiremez :D

    ee sonuç gitttin mi, gidicen mi ?

    YanıtlaSil