9 Ekim 2010 Cumartesi

EAT PRAY LOVE

Sex and The City sonrası advertising harikası bir diğer film daha ! Aylardır ortalıkta dönen filmden kareler, gala resimleri, teaserlar... Herhalde geçtiğimiz kıştan beri merakla beklediğim filmlerin başında geliyordu ! Eat Pray & Love.
Best-seller bir roman ! James Franco ve Viola Davis bir yana (ki James Milk'den, Viola da Benjamin Button'dan beri kadrajımda) Javier Bardem ve Julia Roberts. Julia Roberts'ın gülüşü yeter zaten, 2 saat boyunca koltuğa çakılıp onu izlemek evet bu harika. Arka planda muhteşem Roma manzaraları ve ikinci VC Barcelona vakası. Hindistan ve muhteşem Bali de yönetmen Ryan Murphy'nin (Nip/Tuck, Glee) seçebildiği en güzel karelerle bizlere sunulmuştu.

Ara sıra güçlü espirileriyle güldüren, genellikle gülümseten, romantik ama bir o kadar da duygusal. Her zamanki gibi best-seller bir romandan Hollywood yapımına çevrilen bir filmden bir şeyler beklemememiz gerektiğini bilerek izlemeliyiz.

Ama şunu da söylemeden geçemiyeceğim, yani konu o kadar klişe bir şey ki. Hayatından çok sıkıl, yıllar önce ''ah 10 yıl sonra kendimi şurada görmek istiyorum falan filan'' ancak vakti geldiğinde ''upps yaşadığım koca bir saçmalıkmış'' de. American Card'ın dolu olduğundan her klasik Amerikalı gibi içsel yolculuğuna çıkmak için sana çok uzak gelen Avrupa'ya git, sonra Asya ve Uzakdoğu. Yemezler Elizabeth Gilbert.

4 yorum:

  1. haha son cümlene bayıldım. :) YEMEZLER. 10 üzerinden 7 veriyorum bu filme. Julia her zamanki gibi harika.

    YanıtlaSil
  2. ehehe teşekkürler :P

    ben de herhalde 10 /7 veririm Julia'ya şükretsinler :P

    ya da 7 fazla mı oldu ne :P

    YanıtlaSil
  3. bisiler icerken bi pazar sabahi izlenebilir...ama izlememiz yedigimiz anlamina da gelmez tabi ki:)

    YanıtlaSil
  4. hem izle hem ye :D zira filmi aç karnına izlemen önerilmez :P

    YanıtlaSil