26 Ekim 2010 Salı

MAROON 5 || HANDS ALL OVER

Los Angels'lı beşli  Maroon 5 aslında benim adıma sadece solist Adam Levine'den oluşmuş tek kişilik bir grup.  2005 yılında Best New Artist dalında bir de Grammy kucaklayan grup bundan tam 5 yıl sonra üçünü albümleri ''Hands All Over'' ile tekrar aramızdalar.


''It Won't Be Soon Before Long'' kadar seksi ve ilk albüm ''Songs About Jane''deki ''This Love'' şarkısının klibini hatırlatan bir kapakla yeni albümlerini yayınladılar. Britanya'da 6, Amerika'da ise en fazla 2 numara yüzü gören albümden hali hazırda yayınlanmış iki single var. ''Misery'' ve ''Give A Little More''.

Saç tarzı, üstüne çektiği kıyafetleriyle 80leri ''Misery'' videosunda geri getiren Levine aslında her zaman için grubu tek başına götürüyo havasında. Kendisi aynı zamanda albümde de her şarkının yapım aşamasında bizzat prodüksüyon koltuğuna oturan isim. İkinci video ''Give A Little More'' ise yine alışageldik pop / rock videosu ve Adam, yine Nicole gibi ön planda.

Albümde bu iki parça dışında kayda değer bir iş varsa o da kapanış şarkısı olarak seçilen ve Amerika'nın son yıllarda dünyaya armağanı olan ve kanımca 2009/'10 yıllarının bir numaralı grubu olan Lady Antabellum  (tık) ile yaptıkları çalışma. Pop/ Rock tarzında ilerleyen Maroon 5 ve Country üçlüsü Lady Antabellum çalışması, tıpkı Beyonce, Shakira gibi kendi alanlarında çok başarılı olan iki ismin bir araya geldiklerinde ortaya çıkan mıhteşem iş tanımına uygun bir single olmuş. Tüm kışı geçirebileceğiniz sıcaklıkta, yumuşaklıkta bir şarkı, tıpkı kaşmir bir kazağın sizi sarabileceği sıcaklıkta.
12-maroon 5-out of goodbyes (with lady antebellum) by jamesmayer
Deluxe Editon'da bir de Alica Keys coverı ''If I Ain't Got You'' bulunuyor. Evet bildiğimiz o muhteşem ikinci albüm ''The Diary of Alica Keys'' albümü için kaydedilmiş şarkı. Şarkı bence en az orjinali kadar mükemmel. En az o R&B Balladı kadar başarılı.
17-maroon 5-if i aint got you (live) by jamesmayer
Deluxe Editon'dan çıkıp yeniden has albüme dönücek olursak, göze çarpan ve dinlemeye kayda değer bir diğer parça ise albümün de üçünçü şarkısı ''Stutter''. Aynı zamanda albüme de adını veren ''Hand All Over'' yine oldukça cool ve Maroon 5 tarzını en iyi yansıtan şarkılardan. 5yıldızlık bir diğer şarkı ise ''Get Back In My Life'' o da daha albümün başında dinlediğimiz ''Give a Little More'' şarkısını fazlasyıla hatırlatıyor.

Bilmiyorum, bunlar dışında bana fazlasıyla vasat ve de sıkıcı geldi. 5/ 3 veririm.

2 yorum:

  1. aslında güzel ama ürkütücü bir kapak olmuş

    YanıtlaSil
  2. şimdi sen dedinse evet fark ettim, biraz ürkütücü cidden :)

    YanıtlaSil