20 Ekim 2010 Çarşamba

RÖYKSOPP TURNS INTO SENIOR

Röyksopp ve Senior, haftalardır dinlenilemyi beklenen albümlerin başında geliyordu. Ancak orda burda, yok tam bir kış albümü, yok depresif, karanlık falan yazılınca biraz beklemekte zarar yok dedim.

Geçtiğimiz cumartesi ise depresyona girince, ''daha kötü ne olabilir ki, vakit şimdidir'' deyip bastım play tuşuna. Albüm insanı uzaklara daldıracak dinginlekteli ''And The Forest Began To Sing'' ile başlıyor hemen ardından ise bir dans şarkısı olan ''Tricky Two'' ile devam ediyor, ama dans dedimse yanlış anlamayın, böyle gecenin ilerleyen saatlerinde çalınan dans parçaları var ya öyle, yine hızlı, ama biraz üzgün. Synth-pop var

Aslında albümde genel olarak bu tema var. Söz yok, enstürmantal, şarkılar uzun ve de düşündürücü. Daha önceleri satın aldığım ''Relaxation // Meditation'' albümünü hatırlattı bana. Kimi zaman şarkıların içinde doğadan sesler var. huzur, ama aklınızı kurcalayan sürekli bir şeyler var. Biraz da gotik. Ara sıra ritm artsa da karanlık taraf devam ediyor. Biraz psikolojik bişeyler. ''The Fear'' denen şarkı var ki ciddi anlamda psikolojik gerilim türünde üstelik ''Godafather'' sample'lı.

Gayet de güzel. Tam nordic insanı. Kış uykusuna yat, koy albümü de playliste. Üstelilk repeat tuşuna da bas. Tüm sene geçer bunla. Hani bu müzikse bizim şimdiye kadar dinlediğimiz neydi dedirttiren cinste bir albüm. Yaz sıcağında ve ilkbahar neşesinde zerre kadar çekilemeyecek bir albüm olduğunu da belirtmeliyim ama, zamana uygunluğu nedeniyle 10 / 10 verilir, ama dediğim gibi bu albümü mayısta dinlesem 10 / 6 derim.

3 yorum:

  1. Röyksopp!!!
    Hemen bakıyorum bebeğim, iştahımı açtın adeta! (=

    Öperim ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  2. fena ben de senior living e takildim:)

    YanıtlaSil