13 Ekim 2010 Çarşamba

THE TREE

Charlotte Gainsbourg'a ne kadar hayran olduğumu her defasına dile getiriyorum. Sırf onun bu filmde oynadığını bildiğimden saat 10.10da biten dersimden kaçarcasına çıktım ve kendimi Atlas'a attım. Papaz bir kez daha pilav yedi ve bilet kaptım. Cannes kapanış filmini Gainsbourg için seyretmiş olabilirim, ama eğer o olmasaydı filmi görmezden gelebilirdim ki bu da bence hoş olmazdı.

Trajik bir şekilde babasını / kocasını kaybeden bir eş ve çocuklar. Adamın ruhunun ağaçta saklandığını düşünürler. Doğa insanı yönetmeye başlar. Doğanın insanı yönetmesini bir kenara bırakın Charlotte Gainsbourg'un kızını oynayan Simone // Morgana Davies ise sadece annesine karşı değil doğaya da hesap soruyo ve sorguluyor. Bu bağlamda da inceden inceye ufak ve eğlenceli komedi de var. Ve en az Charlotte kadar göz doldurucu. ''The Fall''daki küçük çocuk kadar mükemmel, tatlı ve iyi bir oyuncu. Yönetmen Julie Bertucelli'yi ise daha sonraki günlerde takip etmek adına radarıma aldım diyebilirim.

Filmin müzikleri ise Gregorie Hetzel'e ait. Hemmen internette araştırılıp albüm şarkıları dinlenmelidir.

Sıkan değil, hüzünlendiren, ağlatan bir dram. Saf bir film, karmaşa yok. Kısa bir kesimi deniz kenarında çekilen filmin diğer mekanı ise şehir dışında kalan insanı duygulandırabilecek bir manzaraya sahip olan köy.

Etkilendim. 10 üzerinden 10 bile veririm ben buna.

2 yorum: