26 Şubat 2011 Cumartesi

KAPAK KONUSU: NATALIE PORTMAN; SWAN OR THE QUEEN

Geçtiğimiz ay şubat ayındaki ''Apollo Boy Magazine'' kapağı için Natalie Portman'ı seçmemin tek nedeni, kendisinin şu günlerde popüler kültür gündeminin en hit kişisi olmasıydı. Açıkça söylemem gerekirse Natalie Portman'dan pek de haz etmem. Onu ilk başta -halen seyretmediğim- ''V For Vendetta'' için saçlarını kazıtmasıyla beraber gündeme gelmesiyle tanımıştım.
Amerikan Vogue'undan ...2011 Ocak sayısı. Peter Lindbergh tarafından fotoğraflanmış. Editör ise Tonne Goodman.

Daha sonraları ise kendisini ''The Other Boleyn Girl'' filminde görmüştüm. Hani Kral 8. Henry (Eric Bana) için Scarlett Johansson ile mücadele ettiği film. Film afişini gördükçe ''nefret etmekle doğru kararı vermişim'' dediğimi de hatırlıyorum. Ancak yine açık olmam gerekirse seyrederken filmde ona hayran kalmıştım. İnanılmaz masum ve saf yüzü belki de beni kendine çekmeye başlamıştı. Fakat sıra rol kesmeye geldiğinde o masum yüzün altından neler çıkmadı ki ? Yalancı, striptizci, dolandırıcı ve psikolojik rahatsızlıklar.  Zamanla tıpkı Anne Hathaway gibi onu da ablam yerine koymaya başladım. Gel zaman git zaman ''New York I Love You'' filminde hem yazıp hem de yönettiği bir paçası da olduğunu öğrenince ona karşı olan saygım da arttı. Saygımız sonsuz ablamıza, ne de olsa kendisi bir de Harvard'lı. Çok cool.
Solda Cannes'da Vintage Chanel Couture içinde. Sağda ise Godlen Globe'larda (muhtemelen 2005 Ya da 06 Vintage Chanel içinde).

Ve geçtiğimiz ayler içerisinde ''Black Swan'' vizyona girmeden önce diğer filmlerini de izlemek istedim. Gel git karakterli ve gizemli kişiliğiyle ve yaptığı striptizle beni şok eden sahneleriyle ''Closer'', ''Paris Je T'aime'' içinde karşıma çıktığı anda nedensiz bir şekilde beni sevince boğması, ''My Blueberry Nights'' filminde Norah Jones'un yol arkadaşı ki yine kısmen ''Closer'' karakteriyle benzerlikler bulunsa da yine ağzımı açık bıraktırarak izlettirmişti kendisni.
soldaki fotoğraf 2009 yılından New York Balesi Galasından. Black Swan'daki rol arkadaşı Mila Kunis ile. Sağda ise YSL içinde ''Paris Je T'aime''deki rol arkadaşı Maggie Gyllenhaal ile.

Portman aynı zamanda kırmızı halıda da daima parıldayan yıldızlardan, (post içindeki görsellerden de anlayabileceğiniz gibi) ünlü modacılarla BFF durumları, moda haftalarında Anna Wintour ile yan yana front-rowda kaynatmalar ve en baba dergilerin kapaklarında poz vermek. She is the shining star ! Üstüne üstelik 2011 spring summer Dior Cherry Fragrance'nin de reklam yüzü.

Şimdi artık tıpkı yeni bir Kate Winslet ya da Julianne Moore filmi bekler gibi yeni Natalie Portman filmlerinin vizyona girmesini sabırsızlıkla bekliyorum. ''Ancak bebeğim, o Ashton ile film nedir ha ? Bu tıpkı Penelope'nin ''Sex and the City'' filminde oynaması gibi bir şey oldu''. Evet bu cümleyi de sarf etmeden olmuyor ama.
81th Academy Award için seçimi pembe Rodarte. Rodarte aynı zamanda Black Swan'ın da kostümlerini hazırlayan moda evi. Sağdaki ise Dolce & Gabbana'nın düzenlediği AMFAR Galası'ndan. Giyindiği kıyafet Givency Couture.

Natalie Portman'ın bir diğer filmi ki demin de bahsettim Ashton Kutcher ile başrolünü paylaştığı ''No Strings Attached'' ise çok değil 2 hafta sonra Türkiye'de de vizyonda. Bakalım romantik komedi filminde kendisini nasıl göreceğiz. Sanırım ''Love & Other Drugs'' sonrası sezonun en fazla beklenen ikinci romantik / komedi filmi.
Alberta Ferretti içide ''The Other Boleyn Girl'' galasında. Sağda ise bir başka oscar töreni. Seçimi bu sefer Lanvin'den yana.

Natalie Portman hiç kuşkusuz filmogarfisi değişik türlere dolu aktrislerin başında geliyordur. Çekimi tamamlanan ''Your Highness'' ise (ki orada da ona eşlik eden isim James Franco) fantastik / macera / komedi üçlüsünden. Natalie'inin beraber hemen hemen hiç çalışmadığı ünlü yönetmen kalmamış. Bknz. Luc Besson, Woody Allen etc.  Tabi bunlara bir de oyuncuları eklemeliyiz Jake Gyllenhaal ile ''Brothers'', Lisa Kudrow ile ''Love & Other Pusrsuits'' ve Julia Roberts, Jude Law ve niceleri ... 
 Solda bir başka ödülü almak için gittiği Glamour partisinde. ''Women of the Year''. Sağda ise bir kez daha NYC Bale Galasında. Yine seçimi Lanvin'den yana. 

Bakalım Natalie Portman evinde duvarın önünde duran ödüllere yarın akşam bir tanesini daha en önemlisi ilk Oscarnı ekleyebilecek mi ? Ben mi ? Ödülün deli gibi Portman'a kavuşmasını bekliyorum ...

Son bir rica. Natalie ! O saçların bir kez daha sarıya boyandığını görmiyeyim ! 

Sırada: Black Swan ve Oscar yarışı postu var !

images from
style.com
fashiongonerogue.com

4 yorum:

  1. aronofsky'nin pi'den sonraki en iyi filmiydi bence. o adamın kafasını merak ediyorum. natalie portman tanrıça ama mila kunis de enfes! bayıldım kendisine! bu arada sana bir grup önerisi, persian cats, iranlı indie grubu, kesinlikle dinle! ve de ben bugün etgar keret'i gördüm hatta soru bile sordum hiho! bi de kedi buldum sokakta! mikal yeni kedim :) <3

    YanıtlaSil
  2. star wars adlı şaheserde oynadığını atlamışsın :)

    YanıtlaSil
  3. not aldım edie =) =) ve de çok şanlısın :P
    evet mila kunis'e de yeni yazımda övgüler yağdırdım zaten :P

    evet lirean :) farkındayım =) =) daha başka bahsetmediğim filmleri de var ama, özellikle star wars hakkında yazmak hiç içimden gelmedi :p

    YanıtlaSil
  4. ÇOK ÇİRKİN VE RÜKÜŞ BİR KADIN!

    YanıtlaSil