26 Ocak 2010 Salı

AVATAR

Ve evet sonunda seyrettim ! İnsanların yerlere göklere sığdıramadıkları, Box Office fatihi Golden Globe ''En iyi Drama Film'' ödüllü Avatar 3d'yi ben de seyrettim :)) Filmin ayrıca 8 BAFTA adaylığı, ve en iyi film ödülü dışında Golden Globe'lardan ''En iyi Yönetmen'' ödülünü de kaptığını belirtmeliyim.

Başrollerini ''Terminator: Salvation filminden Avustralyalı Sam Worthington, Star Trek'den hatırlayavğımız Zoe Saldana, Sigourney Weaver ve Lost'un 2. sezon yıldızı ''Ana Luica''sı Michelle Rodriguez.

Filmin tam anlamıyla bir görsel şölen olduğunu söylemeliyim. Ütopik Na'vi ülkesinin flora ve faunası'nın çeşitliliği, renk cümbüşü, mitolojiyle harmanlaşmış karakterleri oldukça başarılı bir şekilde kurgulanmış peri masallarındaki gibiydi. Hele ki tüm yerli halkın Ana Tanrıçaya yakarışları, o ağıtımsı şarkılar...

Filmin senaryosununa gelicek olursam, bizleri pek şaşırttığını söyleyemem, yani yıllardır süre gelen mitlerin tıpatıp aynısının olduğunu belirtmeliyim. Açıkçası 3D olmasa bu filme kalkıp gidermiydim bilemiyorum. Yalnız 3d'nin de oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim, gereksiz korkutmalar falan yoktu (Beowulf'ta neredeyse bütün tekme tokatları kılıçları bizler yiyoduk çünkü.) - gerçi doğru olan hangisi o da tartışılır ?

Filmin müzikleri, makyajları, görsel efektleri, renkleri ve kapanış şarkısı Leona Lewis'den I See You ise muhteşemdi. Elimdeki verilerle 10 üzerinden 10 verilebilecek bir film. Benim gibi siz de hala seyretmediyseniz kaçırmadan seyredilmesi gereken filmlerden. Titanic'ten sonra James Cameron 'un bir kez daha ayakta alkışlanası bir iş çıkarttığını belirtmeliyim.


8 yorum:

  1. Ya sevindim demek ki tek izlemeyen ben değilmişimm, hafta sonu izlemeyi planlıyorum sadece görsel efektler için..

    YanıtlaSil
  2. evet evet, tek izlemeyen biz değiliz, düşünün ki 1 ay geçmesine rağmen sinema salonu fulldu. 5 dk daha geç gitseydik yer bulamayacaktık :)

    evet zaten sadece görsellik için izlenebilecek bi film !

    YanıtlaSil
  3. Yeryüzünde izlemeyen tek kişi benim galiba. :D

    I wanna cry! )=

    YanıtlaSil
  4. Bi ben bi de Vitrindeyiz işte. :D

    YanıtlaSil
  5. Boşver üzülme ben de Twilight ve Lord Of The Ring serisini izlemedim zaten :p

    YanıtlaSil
  6. puhaha Twilight mı? Onu izleme zaten. :)
    Twilight ile LOTR'u aynı cümlede nasıl kullandın? :D
    Twilight kadar gereksiz bir seri görmedim ben daha, uzak dur ;)

    YanıtlaSil
  7. Twilight'ı gereksiz düşündüğümden izlemiyorum ama
    LOTR içimden gelmiyo, yoksa DVDleri hazır bile :P neyse belki bir gün izlerim :)

    YanıtlaSil
  8. Amanın, nasıl gelmez içinden? :D İlk fırsatta izle LOTR'u :D

    YanıtlaSil