8 Eylül 2010 Çarşamba

FATMAGÜL'ÜN SUÇ DOSYASI BİR HAYLİ KABArIK !

Ay başında sizlerle yeni sezonda izlemeniz gereken diziler hakkında bilgi vereceğimi yazmıştım. İşte onlardan ilki FatmaGül'ün Suçu Ne ? 16 Eylül'de yayınlanmaya başlayacak dizi öncesinde bazı tahminlerim, yorumlarım ve benzetmelerim.

  • Fatmagül'ün suçu, Bihter gibi inanılmaz karizma bir karakterden hemen sonra bu rolü kabul etmesidir ! Normal şartlarda oyuncu dediğin her rolü oynar değil mi ? Dolayısıyla karşımıza ''bitchy'' bir şekilde çıkan bir oyuncu bir sonraki projesinde tam tersi bir rolde merhaba diyebilir. Ancak burada göz önünde bulundurulması gereken şey Türkiye'de yaşadığımız gerçeği. Alışveriş merkezlerinde Ednan Bey'e karınız sizi aldatıyor, Kurtlar Vadisi'nde ölen karakteri sokakta gören şahısların şaşkınlıktan bayılmaları, efenim şu hareketler Türk aile yapsısını bozar gibi cıngar çıkartan bir milletin Fatmagül'ü kolay kolay benimseyeceğini düşünemiyorum bu yüzden. Bir de tabi ki Aşk-ı Memnu'yu sırf lükse olan düşkünlüğünden dolayı takip edenler benimseyemez.
  • Fatmagül'ün bir diğer suçu, tasarımcı kıyafetleri arasında görmeye alışkın takımın, Beren Saati, pazar malı basmalar ve baş örtüler arasında görüp bunu kabullenemeyeceği gerçeği. Ya da ne dersiniz Erdem'in floral desenli elbiseleri, Hermes'in eşarpları diziye baş sponsor olur ? Hehe 
  • Beren Saat'i birçok kişinin aksine oldukça güzel buluyorum ve de duruşuna hayranım. Dolayısyla ilk bölüm için ekran karşısına geçmemin tek nedeni odur. Yalnız dizide Sumru Yavrucuk gibi başarılı bir tiyatrocunun bulunması (ayrıca bknz. Yabancı Damat) ve Fransa'dan ithal Fırat Çelik 'in dizide yer alması izlenilmesi için diğer referanslar.
  • Dizinin bir diğer başrol oyuncusu Engin Akyürek ise Beren gibi ''Türkiye'nin Yıldızları'' yarışmasından. İki finalistin de seneler sonra bırakın bir araya gelmesi Türkiye'nin en fazla konuşulan yapımlarında yer alması bence kendilerinin başarısının yanı sıra programın kalitesinin de belirtisi. (Bknz PopStar finalistleri ortalıkta yok!) Engin aynı zamanda Sumru Yavrucuk ile daha önce Yabancı Damat dizisinde de rol almıştı, aynı zamanda Melisa Sözen ile de ''Bir Bulut Olsam''da sa kamera karşısındaydı. 

  • Beren Saat'in bir diğer kaderi de daha önce yapılan işlerin yeniden çekimlerinde yer alması. Bknz '70 model Aşk-ı Memnu'dan sonra '86 yapımı Hülya Avşar rolunü yeniden canlandırmış olması. Kızcağız ister istemez bu sefer de Hülya ile kıyaslanacak. (Bknz. Müjde Ar) Ayrıca bknz Hülya ve Beren kaş kalınlık ölçüleri eşitliği.
  • İlgi çekilesi bir başka nokta ise fragman. Ser verip sır vermiyo. Deniz kenarında bir Beren Saat. Ki bu da insanları diziye çekmek için iyi bir fikir. Hem daha çarpıcı hem daha davetkar. (Bknz. tıpkı Vogue'un ilk sayısında içinde sadece Jessica Stam'in olacağını bilmek hissi.)
  • İster istemez ortalıkta şu spekülasyonlar da dönecek. 2 saatlik bir film kaç bölümlük dizi olacak ? (Bknz. 6 bölümlük Aşk-ı Memnu oldu sana 2 sezon)
  • Lüks'ü, zenginliği ekranlara rahatlıkla taşıyan Hilal Saral bakalım bu sefer de başarılı olabilecek mi ?
  • Fragmanın mükemmeliği gibi afişin bomba olması da yine artı değer. Background'daki müzik ise yine harika.
İyi Seyirler ...


12 yorum:

  1. ay yapımın işlerini oldukça iyi buluyorum. ezel gibi bir dizi çıkardılar ki çok başarılı bence. ayrıca fırat arkadaşım diye demiyorum ama çok yetenekli biri. tamam arkadaşım olduğu için de dedim ama öyle :)

    YanıtlaSil
  2. Millet bihter bihter diye delirdi onunla ağladık onunla sevdik Beni beni Bihterini sloganıyla daha da bağlandık =D Kendisini ekrana pek yakıştıramasamda farklı bir duruşu var.Dizinin en kaliteli oyuncusu da Sumru YAVRUCUK derim ;)
    Heyecanla beklemedeyim...

    YanıtlaSil
  3. edie öyle bir arkadaşa sahip olduğun için şanslısın ya da o şanslı hehe :D

    bu arada ezel'İ hiç seyretmedim ben ya, ısınamadım :D

    umut
    beni beni james mayerini yani blogumu okuduğun için teşekkürler =) zuhahaha :D
    xoxo

    YanıtlaSil
  4. sahsen izlemeyecegim bir dizi..ay yapım iyice dagıttı kendini beren saat üzerinden sükse peşindeler gerisi fasa fiso.

    YanıtlaSil
  5. ay yapım'ın bugüne kadar yayına hazırladığı bütün diziler zaten buyuk başarı elde etti
    berenle beraber başarılarına başarı katma istekleri de doğrudur, zaten stratejidir , yani doğru bir şeydir... bu ancak beren'in elinde olan bişey yani o ''benim üstümden kazanç sağlamanızı istemiyorum'' deyip oynamaz ki bu da saçma olur

    YanıtlaSil
  6. beren saat'e bölüm başı 30 bin tl kazandıracakmıs. ne yazık ki hesaplamalara göre ayda 120 bin tl kazanmakta bizim bihterciğimiz. :)

    ayrıcada bi yerde görmüştüm ..


    +fatmagül'ün suçu ne?
    -eskiden bihter olması

    YanıtlaSil
  7. james sen izlicenmi diziyi ? :)

    YanıtlaSil
  8. bu kadar yazı yazdıktan sonra izlememk ayıp olur değil mi ?? blogumda hiç bişey hayal ürünü değil :D

    YanıtlaSil
  9. dogru sölüyosun artık izleyip fatmagul hakkında baska bloglar yazman lazım :D

    YanıtlaSil
  10. yaa bihterin 0**puluqu nu başka diziye taşıdılar işte baksana ilk filimde 4 kişi tecvz edio böyle dizimi olr arkadaş :D

    YanıtlaSil