20 Eylül 2010 Pazartesi

KAPAK YAKIŞIKLISI: BRANDON FLOWERS // FLAMINGO


Eylül başında şurada bir kapak yayınlamıştım. Tık. Artık Gossip Boy'un da bir kapağı var, her ay başında bir kapak güzeli/ yakışıklısı sizleri karşılayacak. Hatta önümüzdeki aylarda sürpriz bloggerlar da yer bulacak orda =) İlk kapakta solo kariyerine adım atan ve bu yüzden adından sıkça söz ettiren Brandon Flowers'ı seçmiştim. Hem müzik ve giyim konusunda stil sahibi hem de Apollo Boy / Gossip Boy ruhunu iyi yansıttığı için bundan iyi bir ilk kapak olamazdı değil mi ? (Jessica Stam ve Vogue detayını atlarsak :P) Siz ekim kapağındaki sürpriz isim tahminleri üzerine bahis oynamaya devam edin, ancak ara verdiğinizde ise bu ayki kapak konusu yazısına göz atmayı unutmayın !

The Killers'ın muhteşem solisti Brandon Flowers'ın solo olarak albüm çıkaracağını duyduğumda ağzım kulaklarıma varmıştı. ''Flamingo''yu dinlemeye başladığım anda ise bunca yıldır grubu sadece Brandon için dinlediğimi fark ettim. Aynı fikri benimle birçok müziksever daha paylaşmış olmalı ki albüm çıktığı hafta Ingiltere Top 40 listesinin zirvesini ele geçirmeye başardı. Albümden çıkan ilk single ''Crossfire'' Ingiliz listelerinde ilk 10da kendine yer bulmuşken Amerikan Rock ve Alternatif listelerinde 11 ve 8. numaraya kadar yükselip zirveye doğru adım atmaya devam ediyor.

Yakışıklının her anlamda Las Vegaslı olduğu belli. Albüm ''Welcome to the Fabulous Las Vegas'' şarkısıyla başlıyor zira. Nedense grubu da kendisi de bana her daim Brit soundunu hatırlatır, belki de bu yüzden bana hatırlatma yapmak istiyor. Ve ilk şarkıdan sizi kendine hayran bırakabiliyor. Güzell. İkinci single olarak belirlenen ''Only The Young'' ise yine başka bir favori. Prodüksiyon koltuğundaysa Stuart Price oturmakta. =) Yorulmadan bir kez daha yazıyorum bir işte Stuart Price varsa ortaya çıkan iş oldukça karizmatiktir.

Hangi şarkıyı öveyim bilemedim, zira hepsi de doyurucu, müzikalite anlamında oldukça başarılı, sözler ise sığ değil kaliteli. ''Hard Enough''ı dinlerken bir süre sonra siz de bir taraftan '''And this has been hard enough on you // I know it's been hard enough on me //Been telling myself that I can roll with the changes''diyerek hem Brandon'a hem de bi başka La Vegaslı indie şarkıcı Jenny Lewis'e eşlik ederken buluyorsunuz kendiniz.

Temponun arttığı ''Jilted Lovers & Broken Hearts'' şarkısında ise rodeo üstinde klasik bir country klübünde dans etmek isteyebilirsiniz.


Hemen arkadan gelen ''Playing With Fire'' ise hem sound olarak hem de sözler olarak albümün en vurucu şarkılarından biri olsa gerek. ''Daddy, I'm not gonna tell you that I'm sorry // But there aint nothin you can do to change my mind //I'm not here to know the things I cannot do //We've seen the outcome of the Boy's Who Didn't Fly // That road outside that you've been taking home forever // That'll be same road that I'll take when I depart''

Ya bilmiyorum ama bu albüm bana resmen country havası yansıtıyo, belki de Brandon'ın Nevada ile olan ilgisi sonucunda bu hisse kapılıyorumdur. İşte karşınızda ''Was It Something I Said?''.

Albüm kapanmadan hemen önce ''Crossfire''. Modern Klasikler arasına gier mi ? Girer ! Ve son. ''On The Floor''. Şarkıyı dinlerken ise tepkim şu '' Tanrım uzun zamandır böyle dinlendirici bir şarkı dinlememiştim''.  ''When the lights go down in the city getting real low  //Settling in my room I'm unnoticed // When the still comes in through my window // Letting me go // I feel a calm, come over me //On The Floor .

Brandon'un muhteşem albümüne doyamayanlara ise deluxe edition önerilir. Deluxe editionda ise normal versiyondaki 10 şarkıya ek olarak 5 tane daha var. Bunlardan gözdem ise ''country'' havası estiren '' The Clock Was Tickin''. Ki gerçi albümün geneldinde de o alternative /inde-rock havası altında country tınıları duymak mümkün.

Albümün genelinde aynı melodirler olmasına rağmen çok sıkıcı değil, ancak dolayısyla karşınıza çıkan her bir şarkıda ''abi adam yine şaşırttı beni'' gibi tepkiler vermiyorsunuz, ama pek de sıkılmıyosunuz. İlk albüm için fazlasıyla iyi ve de albümü alıp ona bir şans tanımak için oldukça fazla geçerli sebepeler var.



smokin giymiş ve takım elbiseli görseller American GQ tarafından hazırlanmıştır. Erkekler için trend raporu temalı görsellerdir. Alttaki kolaj ise British GQ Eylül edisyonundan alınmıştır. Diğer kolaj ise video çekimlerinden oluşturulmuştur.

5 yorum:

  1. Hemen dinleyelim bu yakışıklıyı o halde! (=
    Zevkine güvendiğim yegane adamlardansın bebeğim *kalp*

    Öperim ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  2. saol bebeğim =) dinle bence de :P
    xoxo

    YanıtlaSil
  3. bıyık ya, allahım bi adama bıyık bu kadar mı yakışır! hep diyorum gene diyeyim, brandon flowers gibi kocam olsun, milyon dolar borcum olsun! ses var, görüntü var, çok da iyi biridir kesin!

    YanıtlaSil
  4. senden çocuğum olsun istiyorum brandon.

    YanıtlaSil
  5. sulanmayın Brandon'a o evli mutlu çocuklu :D

    YanıtlaSil