21 Ocak 2010 Perşembe

KIRIK KALPLER DURAĞINDA....!

2010 yılında dinlediğim 3. albüm ve son yıllarda dinlediğim tek yerli albüm ! Bir zamanlar ciddi anlamda türk müziğinden uzaklaşsam da şimdi yeniden yavaş yavaş geri dönüyorum, gerçi Candan Erçetin, Şebnem ferah, Teoman, Göksel, Nil, Sertab ve bunlar gibi biraz alternatif bir çizgide yer alan şarkıcıları her zaman dinlemeye devam etmişimdir; ama tamamıyle bir Türkçe albüm dinlemek mi ? İşte bu biraz değişik oldu !

Elbette ki bu hakkımı Candan'dan başkasıyla kullanamazdım. Kendimi hatırladığım kadarıyla Candan Erçetin, Yonca Evcimik ile beraber dinlediğim ilk türk sanatçılarından birisidir ve de ablamla aldığımız ilk albüm. (Neyse bu konuya ilerki günlerde başka bir başlıkta değinicem zaten).

Her neyse albüme geri dönücek olursak, Kırık Kalpler Durağında...İlk anda birden Green Day'in 'Boulevard Of Broken Dreams' adlı çalışması aklıma geliyor, candan'ın böyle bir şeyden çalmış olma ihtimali yok elbette, yani sadece çağrışımdan kastediyorum. Bi kere albüm kapağından hiç hoşlanmadığımı da belirtmek isterim. Ayrıca bütün programlara şu kapaktaki saç modeliyle çıkma ısrarını da anlamıyorum, tamam yeni albüm yeni imaj ama; yapma böyle Candan Abla. Oufffs je suis désolé mademoiselle Candan sana sokak ağzıyla abla dediğim için :P

Anyways, şarkılara geçebiliriz artık !
İlk şarkı albüme de adını veren 'Kırık Kalpler Durağı'. Masa başında düşünün kendinizi; dostlar ve Candan rakı kadehleri havada, Candan başlıyor anlatmaya... ''Sözleşmeden buluşuverir kırık kalplerAnlatılmaz ama ordadır bütün dertler....Kimini yakıp geçen aşklar incitmişKimini yanlış kararlar yıkıp geçmişKimine yakın dostu ihanet etmişKimi hayatın sillesini yemiş''

Git ise albümde karşımıza çıkan ikinci şarkı, ilk dinleyişte yine sizleri vurabilen bir parça. Hayatınızda istemedikleriniz mi var ! O halde ??

Kader; aynı zamanda albümden videosu çıkan ilk parça, sadece bir her zamanki gibi sade bir videoya sahip olan video aynı zamanda bir filmin de soundtrack'i. 5 üzerinden 4.5luk bir diğer şarkı...

Albümde yer alan 4. şarkı Unutama Beni ise bir hepimizin bildiği bir cover.

Vallahi...Acapella olarak başlayan şarkı daha sonra hafif ezgilerle devam ediyor; bana kalırsa albümün en vasat şarkısı :/

Yalvaramam ! Hepimizin bildiği o inanılmaz, vurucu ve şok edici aşk şarkısı ! Voler Amar / Christian Castro ! Geri dön aşkım ! Şarkının ismini yalvaramam koymakla biraz da espiri anlayışını konuşturmuş sanki ama; o şarkıdan sonra oldukça duygusuz geldi. Belki şarkıyı ilk bu haliyle dinlesem olurdu; ama hiç beğenmedim :/ Acımdan hergün ölsem de sakın dur git diyemem, yalvaramam !

Gözler...karşımıza çıkan ilk hızlı şarkı, duygusallıktan biraz uzaklaşma vakti ! Kimbilir gözler neler görmüş :)

Veee Neyzen Tevfik ve Ömer Hayyam'dan Türkü.. Tempo yine hızlı...Getirin şu şarabı alsın aklmızı, belki elalem bizi böyle beğenir. Oldukça eğlenceli !

Vay Halime...Sizi dans pistine alıp basma eteklerinizle biraz dans edermiydiniz ! Yiiin gari tadındaki köy temalı Lay's reklamları gibi :P

Yeniden slowa dönüş bu sefer Unutursun...Unutursun unutursun Zaman geçer avunursun. İsyan etsen de derindenHayat tutar ellerindenBir gün gelir unutursun... Güzel

Sırada sözleri Ayşe Kulin'e ait olan Bahar. Gözümün önünde Elbette videosu var ! Yaymış olduğu optimistic havasıyla kırlarda uçuşan kelebekler ! Kışta bahar havası yaşamak isteyenlere !

Biraz daha hızlanmaya ne dersiniz ! İşte Kimin Doğrusu ! Yine Candan'dan hayat dersleri; ama yine beni kendine çekemeyen parçalardan biri ! Kimseye kulak asmadan Mutlu olduğun için Farkında değil hiç kimse Bu yaşayanın hayatı Aslında yok kimsenin kimseye söyleyecek lafı Kendi yanlışlığından ve zalimliğinden Herkes yargılıyor başkasının hayatını... Şarkı sözleri yine de işi bitiriyor.

Özür Dilerim ! Ben seni istemeden yürekten kırmış olabilirim Sonra da bütün suçu sana yüklemiş olabilirim. Şarkının sözleri de çok güzel, müzik de, ama nedense ikisi bir aradayken, pek de güzel bir uyum oluşmamış gibi, beni kendine çekemedi :p

Nedense Sustum ! Dün gece seni sevdiğimi söyleyecektim Sana ihtiyacım var diyecektim Nedense sustum Çünkü sen bundan korkacak kadar özgürve korkup benden kaçacak kadar bencilsin. Altın vuruş etkisi yapabilecek kadar ağır, vurucu ve etkileyici !

Sondan bir önceki parça yani 15. şarkıcı Ben Kimim ! Geçtiğimiz senenin en iyi Tükçe parçası bile diyebilirim bunun için. Albüme konması iyi olmuş, en azından böyle güzel bir parça ortalıkta öksüz kalmamış olur. 2009 yılı depresyonum boyunca baş ucu şarkım olan, sürekli kendimi sorgulamaya iten, aynı zamanda Gölgesizler'in de film müziği. Olağanüstü muhteşem güzellikte bir şarkı !
Ben Kimim?
Az mıyım çok muyum?
Var mıyım yok muyum?
Ben neyim?
Veee 16. şarkı işte Ninni. Siz hiç çocuğuna rap yapan bir anne gördünüz mü ! Yanında Ceza olmadan Candan bunu yapıyo işte ! :p Şarkı bildiğimiz Ninni ile başlıyo ve Candan rap'yle devam ediyor ve yine ara ara Ninni giriyo. Candancığım sana bir tavsiye keşke bir featuring yapıp şarkı söylediğin ninni kısımlarını başkasına okutsaymışsın, daha orjinal olurdu :) (Hatta videosunda da Gülben ve kucağında Atlas Bebek gözükürdü. Nihatta fotoğraf çeker, Gülben ordan yakışıııııır derdi. Bu arada son cümleyi twitter kullanmıyorsanız, mantıksız karşılayabilirsiniz. ) Şarkının oldukça politik ve bol mesajlı olduğunu da ekleyeyim bari ! Candan adına oldukça değişik ve cesur bir çalışma olması ve bunu en iyi şekilde yapabildiği için alkış gerekli !
Totalde 16 parça 9'u inanılmaz güzel ! Ki onları zaten kırmızyla işaretledim ! Geri kalan 2,3 tanesi vasat olsa da, hepsi muhteşem ! Vallahi de ben kalkıp 5 üzerinden 4.5 veririm bu albüme ! Alınıp dinlenesi bir albüm !!!

2 yorum:

  1. Sadece Kırık Kalpler Durağı ve Bahar'ı dinleyebildim ancak özellikle Bahar'a aşık oldum ben :)

    YanıtlaSil
  2. Bahar aşık olunası şarkılardan biri zaten :) bence geri kalan şarkılara da göz atabilirsin pişman olmazsın :)

    YanıtlaSil