18 Eylül 2010 Cumartesi

DICE KAYEK || ISTANBUL MODERN

Biliyorum biliyorum, gitmeye geç kaldım, hatta yayınlamaya da ... Hatta yarın son gün sanırım. Ama eğer henüz siz de gitmediyseniz bence bugün bir kez daha yolunuzu modern sanatlar mabedi olan Istanbul Modern'e düşürün. Hem gelecek hafta başlayacak olan TransitHayatlar temalı sinema programını edinirsiniz, hem yeniden Hüseyin Çağlayan'ın muazzam koleksiyonuna göz atarsınız, daimi sergilerde gözden kaçan detayları yakalayıp modayı bir kez daha sanatla buluşturan IstanbulModern'e teşekkür edip bu güzelim şehri kıyafetlere taşıyan Dice Kayek sergisini gezip sonra da 5 çayınızda kendinize muhteşem manzaralı cafe'sinde yer edinebilirsiniz.

IstanbulKontrast temalı serginin içinde Dice Kayek, Istanbulu ve şehrin tarihini bir kez daha yorumluyor. Bunlar  danteller, parlak taşlar, tüller, saten kumaşlar 12 farklı temada 26 değişik tasarımla karşımıza çıkıyor ve her biri bizlere 7 tepeli şehri tekrardan anlatıyor. Temalar ise: Kubbe, Itanbul Geceleri, Kumru, ıstanbul Çiçekleri, Istanbul Modern, Dolmabahçe, Galata Köprüsü, Ayasofya, Lokum, Kaftan, Topkapı ve Boğaziçi. Istanbul daha başka nasıl anlatılabilinir ki ?

Sergiyi gezerken ise tasarımlar hakkında ufak anektodları, bilgileri Elif Şafak'ın (Şafağın) kaleminden, dilinden okuyabilirsiniz.

Serginin açılış gecesinden görüntüleri ise şuradaki yazımda bulabilirsiniz. Tık. 

resimler google images'dan alınmıştır. 

4 yorum: