30 Ekim 2010 Cumartesi

MUSIC ROCKS

Pastırma yazı ya da sonbahar ne derseniz deyin, dinlediğim depresif albümleri saymazsak bu ay müzikal anlamda bana yazı yaşatan iki şarkı vardı. Bunlardan biri 3 hafta boyunca song of the week koltuğunu kimseye kaptırmayan Shakira, diğeri ise bir hafta da olsa bu zevki yaşayabilen Kesha. Küçüklüğümün şarkıları ve büyürken dinlediiğim Britney parçalarının Glee Cast tarafından yeniden yorumlanmasını ise çok beğenenlerdendim. Her ne kadar bölümü beğenmesem de bu bölümden sonra Glee sevgimi kaybetsem de gençler şarkıları 10 numara söylemişlerdi. Hele ki Toxic yorumu.


N.E.R.D ft. Nelly Furtado // Hot'n'Fun
The Ting Tings // The Hands
Rihanna // Only Girl In The World
Rihanna // Who's That Chick de bu ay fazlaca dinlediğim diğer şarkılardandı.

Ay boyunca onlarca kez dinlediğim ''Sale El Sol'' albümüyle Shakira sadece iPod'umu değil çeşitli GQ kapaklarını da şenlendirdi. Aşağıda hem Ispanya hem de Meksika edisyonlarının kapakları bulunuyor. Umarım bir gün bu koleksiyona Türkiye kapağı da eklenir.

2011 yılında ''Mi Plan'' sonrası yeni albümünü -üstelik bu sefer de ingilizce bir albüm- yayınlayacak olan Nelly Furtado da aylar önce duyurduğu ''Fuerte'' videosunu sonunda yayınladı. İngilizce versiyonuyla yayınladığı için beni hayal kırıklılığına uğratması bir kenara üstelik bir de ona eşlik eden Concha Buika tam bir heykel gibi çıkmış. 


Ve Nelly Furtado'dan bir video daha. ''Night Is Young''. Greatest Hits albümünden en yeni single. ''The Best Of Nelly Furtado'' kasımda piyasada. Aynı zamanda ''Mi Plan Remixes'' albümünü de kaçırmayın derim. Ingilizce bir dans hiti bu sefer. Sanırım Tiesto etkisi olsa gerek.


Uzun zamandır ortalıklarda görünmeyen James Blunt da tıpkı Amy Winehouse gibi ay içerisinde yepyeni single'Inı gönderenlerdendi. Sıkıcı geçen 2010a nazaran 2011 yılında eğlenceli bir müzik piyasası bizi bekliyor gibi.

Bu videou da paylaşmazsam olmazdı. Muse ve ''The Resistance'' albümlerinden en yeni single. Bir izleyin, anlattığı şeyler önemli sosyal noktalara dikkat çekiyor.


Muse MK ultra - Official Video from Johan Polhem on Vimeo.

Son olarak Lily Allen'dan da bahsetmek isterim. ''It's Not Me It's You'' albümü sonrası müziğe ara vericeğini açıklasa da  MTV EMA'de de adaylığı bulunan Professor Green single'ı ''Just Be Good To Green''e eşlik etti.

Ay içerisinde MTV Europe Music Awards ve American Music Awards sonuçları da blogda sizleri bekliyor olacak.

Ve Kasım ayında yayınlanacak albümlerr...

Pet Shop Boys // Ultimate
Mariah Catey // Merry Christmas II You
N.E.R.D. // Nothing
Nelly Furtado // Best Of Nelly Furtado
James Blunt // Some Kind of Trouble
Kelly Rowland // Title: TBA (Not mentioned)
Natasha Bedingfield // Trip Me (?)
Norah Jones // .... featuring Norah Jones (a greatest hits of collobration )
Pink // Greatest Hits ... So Far
Pink Martini // Joy To The World
Rihanna // Loud
Kanye West // My Beautiful Dark Twisted Fantasy
Black Eyed Peas // The Beginning

Bunlar dışında Jamiroquai, Weezer, Elvis Catello, Neil Diamond, Good Charlotte, Susan Boyle, Cee-Loo, Kid Cudi, Kid Rock, Annie Lennox, Loreena McKennit, Nelly, Rascal Flats, Bruce Sprinsgsteen, Ne Yo, My Chemical Romance, Robyn, Nicki Minaj, Kesha (EP), Flo Rida, Akon da Kasımda müzik piyasasını canlandıracak isimlerden.

Müzikle kalın. lol

2 yorum: