8 Ocak 2010 Cuma

TOP 20 SINGERS/ SONG OF 2009 PART II

2009 birterken yılın en iyi 5 şarkısını seçmeye kalktım 5 tane seçemedim, beynimin içinden Beyonce hani benim diğer şarkım diye atladı, Madge 'hey my fuckbuddy where is Celebration dedi.' Lady Gaga 'paparazzi'yi seçemdim diye konserinde beni aşağılayacağını söyledi. Bende hey wait wait dedim, kuzular bu iş böyle olmaz dedim ve yılın en başarılı isimlerini seçtim. Wuppsss böylece kimse bana gönül koymadı :))
Ve babe dün bildiğin gibi bu geri sayım işini başlatmıştım ve 2009'un en iyi 20 şarkıcısını sıralamaya kalkışmıştım, laptop kucağında yorulan ben listemi yarıda kestim ve işte o çok sevilen (yalan :P) listenin geri kalanını işte şimdi yazıyorum:P Ama geride bıraktıklarımızı hatırlamak istersen kısa bir özet geçebilirim. Eminem, Muse, Kelly Clarkson, Jay Z, Enrique Iglesias, Green Day, Robbie Williams, Mika, Lily Allen ve 11 numarada Britney Spears.

İşte listenin ikinci yarısı ve 10 Numara. Chris Brown dayağından sonra bir süre ortadan kaybolan daha sonra listemizin 17 numarasındaki beyfendiyle yaptığı düetle tekrar sahalara dönen Rihanna, Kasım ayında merakla beklenen albümü Rated R'ı yayınladı. Albümü henüz dinlemeyenler için şunu söylemeliyim ki tam dörtdörtlük bir iş çıkartmış my girl RiRi. Ardarda çıkan dokunaklı ballad ''Russian Roulette'', ''Wait Ur Turn'' ve gangster nidalarının atıldığı ''Hard'' da bunu destekler nitelikte zaten.





Müzik piyasasını en eğlenceli grubu Black Eyed Peas'se, en eğlenceli kadını da 9 numaraya yerleşen Pink. Funhouse adlı albümü bence diskografisinin en iyi albümlerinden ve arşivlerde muhakkak bulunması gereken cinsten. 2008 yılında yayınlanan albümden ''So What'' ve ''Funhouse'' gibi bir numaralı dans hitlerinin yanı sıra ''Sober'' ve ''I Don't Belive You'' gibi esaslı baladdlar ve ''Please don't Leave Me'' gibi şahane eğlenceli bir de video yayınladı. Ha bir de albümün süper hiti aynı zamanda bir reklam müziği olarak da kullanılan ''Bad Influence.'' Eh daha ne olsun. Albümün İngiltere ve Avustralya'da zirveye oturduğunu Amerika'da ise 2 numaraya kadar ulaştığını da belirtelim.






Zirveye doğru ilerlerken listenin 8 numarasında dünyaca ünlü elinde 5 Grammy adaylığı bulunan David Guetta var. Son albümü One Love ile Avrupa dans müziği ile Amerikalı Urban müziğini harmanladığını söyleyen sarışın Dj albümden dünya çapında üne kavuşan 3, ancak bence 2 süper hit yayınladı. Geçtiğimiz ilkbahar yayınlanan Kelly Rowland destekli ''When Love Takes It Over'' sadece ilkbahar ve yazın değil kışın bile gözdelerden biri olmaya devam etti. Hemen ardından Senegalli şarkıcı Akon desteli ''Sexy Bitch'' geldi. (Ki ben bunu pek beğenmedim) Veee son olarak Estelle desteli ''One Love''. Ayrıca albüm UK listelerinde 1 numaraya çıktı bile.






Listenin 7 numarasını ise aslında tam anlamıyla nereye oturtacağımı bilemedim. Elbette ki o tüm zamanların bir numarası ama...her neyse sorry Michael Jackson...O öyle bir efsane ki, ölümünden sonra dahi listelerde fırtına gibi esti, albümleri yeniden milyonlara ulaştı, ödül törenlerinde ödülleri silip süpürdü. ''Thriller'', ''Bad'', ''Billie Jean'', ''Smooth Criminal'', ''Beat It'', ''You Are Not Alone'', ''Liberian Girl'', ''They Don't Care About Us''...Hey man o bir EFSANE...REST IN PEACE...





Vee 6 numara...İkinci albümü Echo ile kariyerini iyice sağlamlaştıran 3Grammy adaylığı bulunan Leona Lewis yer alıyor. İlerki günlerde blogumda tanıtacağım albümü Echo ile kanımca yılın en iyisine imza atan Lewis albümden ''Happy'' diye muhteşem bir video ve şarkı yayınladı. Albümde yine ''I Got YoU'' gibi hit özelliği taşıyan bir başka parça da bulunuyor. ''Lost & Found''u da unutmamak lazım. Vee tabi bir de Avatar film müziği. Lewis zatenn kendini ilk albümü Spirit ile bile divalık mertebesine taşıtmıştı. Elbetteki albüm anavatanı UKde zirvede yer aldı.





Heyecan arttı ve biz artık ilk 5teyiz. yılın en bomba ismi. Tüm zamanların en iyi çıkışını yaşatan Lady Gaga. Siz hala onun hermafrodit olup olmadığıyla uğraşın o uluslararası zirve hitlerle ve 5 Billboard #1 hitiyle adından söz ettirmeye devam etsin. Hakkında konuşulucak çok şey var, bu yüzden onu Lady Gaga konulu bir diğer yazıma havale ediyorum; ama ''Just Dance'', ''Poker Face'', ''Eh Eh Nothing Else I Can Say'', ''Love Game'', ''Paparazzi'', ''Bad Romance'', ''Alejandro'' ve ''Telephone'' saymadan olmaz. Tabi bir de Fame + Fame: Monster + Tour: You Little Monster Our Little Bitch Crazy is walking on the stage.





Listenin 4 numarasında bundan yaklaşık 15 sene önce upuzun kızıl saçları ve deri pantalonu ile göbek atan, kalça kıvıran ve Ojos Asi diye çığırtan IQsu yüksek, Kolombiyalı Nobel Ödüllü yazar Garcia Marquez'in yakın arkadaşı dünyanın en itibarlı bir numaralı şarkıcılarından olan Shakira yer alıyor. 2009 yazında ortalığı kasıp kavuran ''She Wolf'' ve İspanyolca versiyonu Loba'yı yayınlayan Shakira, şarkısında yine tüm yerel tınıları bir araya getirmeyi başardı. Daha sonra Madonna'nın dansçısı ile ''Did It Again'' için yatağa giren latin ateşi son olarak da albümün Amerika'da yayınlanacak versiyonu iiçin Lil Wyne ile bir araya gelerek ''Give It Up To Me''yi yayınladı. Vee 2010 yaz aylarında ise albümün İspanyolca versiyonu raflarda sizleri bekleyecek. Shewolf'dan daha kışkırtıcı olucağını tahmin ettiğim İspanyolca versiyonu 4 gözle beklemekteyim.


Veee senenin 3 bomba ismi. İşte 3 numara işte, yaşayan efsane. İşte Madonna. Warner Bros defterini kapatırken yayınladığı Celebration Greathest Hits ile pek de yüksek bir rakama ulaşmasa da iyi bir satış yakalayan Madonna günlerini şimdileri yeni albümü ile geçirmekte. Muhteşem bir dans hiti olan ''Celebration'u aptal bir BB remixi ile videolayan Madonna'nın kanımca kariyerindeki en ölümcül hatasıydı. Hala Revolver'a video gelmemiş olması yine üzücü de olsa o Madonna.




Aslında geri kalan 2 ismi tahmin etmek zor olmasa gerek. Kendi yapıcağınız sıralama benimkinden farklı olucak olsa bile standart bir müzik dinleyicisi 2009u geri sayarken kanımca kullandığım isimlerden 15ini kullanırdı.
İşte zirve ortağı işte 2 numara. 2000li yılların bir numaralı ve tüm zamanların en iyilerinden olan muhteşem ve ultra eğlenceli müzik grubu. The Black Eyed Peas. Son albümleri THE E.N.D. ile inanılmaz bir başarıya imza atan grup aynı zamanda müzik tarihine de adlarını yazdırdı. Ve 25 hafta gibi bi süre boyunca iki ayrı hit ile zirvede oturdular. ''Boom Boom Pow'' başlarda herkes tarafından yadırgandı ancak daha sonra herkesin bir numaralı hiti oldu. ''I Gotte Feeling'' partilerin aranan ve sıkça çalınan parçası oldu ve son olarak Fergie'nin tüm meziyetlerini sergilediği ''Meet Me Halfway''...Albüm elbette Amerika'da zirveye çıktı, İngiltere'de 2 numara oldu ve yaklaşık 4.6 milyon satarak yılın en çok satan 3. albümü oldu.


Zirveye geçmeden önce yılın diğer önemli isimlerini sıralamak isterim. Susan Boyle, Taylor Swift, U2,Kings Of Leon ve Whitney Houston.
Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee zirve işte 1 numara. Billboard onu yılın kadını ilan etti. Ben sadece yılın değil son 10 yılın ve hatta 21. YYın en iyi kadın sanatçısı olarak taktim etmekten de gurur duyarım. 26 Grammy adaylığı // tek gecede 5 ödülü birden kucaklayan nadir kadın sanatçılardan ve 2010 Grammy ödüllerinde tamı tamına 10 adaylık.

Ladies and Gentelmen here it is. Beyoncé Knowles.

I Am...Sasha Fierce ile 3.2 milyonluk satış. 4 uluslararası hit. ''If I Were A Boy'', ''Single Ladies'', ''Halo'', ''Ego'', ''Broken Hearted Girl'', ''Sweet Dreams'', ''Video Phone feat. Lady Gaga''. + yılın videosu Single Ladies ve yılın şarkısı Halo. 2008 çıkışlı olduğu için yılın albümü diyemesem de YILIN BIR NUMARALI ALBÜMÜ.
GOD BLESS MY SUPER GIRL BEYONCE.
Batı yakasından That's all folks. You know that I love you XoXo... :P

2 yorum:

  1. Açıklamaların,yorumların,örneklerin hepsi süper olmuş ellerine sağlık Gossip Boy's =) anladın sen xoxo...

    YanıtlaSil
  2. bloguma ilk yorumu sen yaptığın için seni onurlandırmak isterim :)

    hehe beğendiğine sevindim :) XoXo :P

    YanıtlaSil