23 Ocak 2011 Pazar

BU AY SONA ERMEDEN ! @PAUL KASMIN


I just didn't want to be normal, look like others in the school ! That's made all the difference.

Akaretlerin çehresinin son zamanlarda ne kadar değiştiğini hepimiz biliyoruz. Ardarda açılmaya başlanan sanat galerilerine eklenenlerden biri de Paul Kasmin oldu. Bizlere galerilerinde sundukları David LaChapelle sergisi ise kendiler için büyük bir kutlama ve başarı olsa gerek. Bizlere de hediye ve sürpriz.

Fotoğraflarında seks ve provakasyonu sıkça kullanan Chapelle'nin Istanbul'da sergilenen işleri de bunlara en iyi örnekti. Serginin başlığı ''Documents of Desire & Disaster''. Yanına bir de ''lust'' eklense çok iyi olurmuş. Aslında popüler kültür ve biraz da cinsellik ön planda. Bir de fotoğrafın içine girip o dünyaya dalın. Ahlaki ve politik mesajlar aslında o kadar fazla ki !

Yazıyı oldukça geç yazıyorum, çünkü galeriye henüz gidebildim. Hem de son haftasında. 29 Ocağa kadar devam edecek olan sergiye siz de gitmek için elinizi çabuk tutsanız iyi edersiniz.

David LaChapelle'yi tanımıyorsanız ise kendisinin ''para kazanmak için'' Vogue'a moda çekimleri gerçekleştirdiğini ve Agilera'nın ''Dirty'' J.Lo'nun ''Im Glad'' ve ''Do It Well'' gibi fazlaca ileriye gittiği videolarını çektiğini söylesem bir sempati duyabilirsiniz her halde. Yine en azından fotoğrafçının - bu sanatçının- kendisini tanımıyorsanız Madonna'dan, Britney Spears'a, Lady GaGa'dan, Sarah Jessica Parker ve Drew Barrymore'a kadar birçok ünlüyü ve modeli fotoğrafladığını ve bunları galeride görebileceğinzi belirtmeliyim.
I didn't think that they would accept me to the art galleries as I shoot Britney Spears, Paris Hilton etc.

Galeriye bu kadar geç gitmiş olabilirim, ancak açılıştan hemen sonraki gün Mimar Sinan Üniversitesi; Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleştirdiği konferansta hazırolda bulunduğumu belirtmeliyim. Dinlerken kendinden bir kaç not almıştım. (Bknz. bold ve italik cümleler).
no nakedness for pornography


  • Sanatçı, motivasyonun dünyaya daha başka (değişik) ne verebilirim fikri olduğunu söylüyo. (Fazla didaktik bir cümle olduğunun farkındayım.) 
  • How you gonna live your life ? Just don't text and tweet.

Bu cümle de sürekli çalınnı yapanlara gelsin:
  ''Life is my inspiration''.

pics taken via google images. // david lachapelle
görsellerden bazılar sergide de mevcut. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder