17 Ocak 2011 Pazartesi

İLHAMINIZ NERDENDİ ? SOKAK ? FRANSA ? ATLAR ?

Modanın kalbi erkekler için üçüncü kez Milano'da atmaya devam ediyor. Iceberg ilhamını sokaktan almışa benziyor. Kendine özen gösteren her erkeğin üstünde görebileceğiniz parçalar showun bir parçası dolayısıyla pratik, alınabilinir ve giyilebilir. Renk bakımından çok bol keseden davranmasalar da aksesuarlarda ve trikolarda kırmızı ve tonları ön planda. Yünlerin ağırlıkta olduğu kreasyonda aynı zamanda sevdiğim renk turkuvaz ve mavi tonları da bizleri bekliyor. Bir atkı koleksiyonucusu olarak gözüme çarpan en güzel şey sonbahar / kış showu içinde bunu en iyi  kullanan isim olmaları. Erkekler neden şal kullanmasın diyenlerdenseniz gelecek sezonu bekleyin.
Marni ile biraz avant-garde biraz vintage takılmaya ne dersiniz ? Koyu renklerin ve kıvrılmış paçaların ön plana çıktığı Marni'de ayakkabılarda da değişiklikler var. Yünler Iceberg ve Missoni'de olduğu gibi burada da revaçta. Yine de bana pek bi' kullanışsız geldi. 70-80lerin Fransız kadının erkek versiyonu gibi.
Moncler Gamme Bleu ise çizmiş olduğu hikaye ve ilhamıyla beni büyüledi. At binen İngiliz Aristokrasisi. İskoçları çağrıştıran ekoseler ve noel ağaçları gibi birbirlerini tamamlayan kırmızılar ile yeşiller. Aynı zamanda diz boyuna kadar gelen çizme ve üstünden giyilen şort modası erkeklere de sıçramışa benziyor. Ne dersiniz Türk erkekleri giyer mi böyle ?
Son olarak John Richmond, bunun ilhamı ise tıpkı Roberto Cavalli'de olduğu gibi hayvanlardan gelmiş olsa gerek. Siyahların yani kasvetin ağırlıkta olduğu kreasyonda, tüyler, kürkler ve deriler de ön planda.

2 yorum:

  1. Nom nom! Erkekler de şal kullansın; bayılırım şal kullanan erkeklereeee! (=
    Parçalar enfes bu arada.

    Öperim ^_^
    -D-

    YanıtlaSil
  2. evet şalı hep kullanmak isterim, yani sarılıp sarmalanmak falan, ama işte kahretsin diğer insanların bakışları falan.

    YanıtlaSil