16 Ocak 2011 Pazar

FROM MILANO WITH LOVE ! BRIT NOBILITY & ITALIAN ELEGANCE

Milan Fashion Week başladı. 2011 / 2012 trendleri nelermiş diye ilk bakış atıldı. İlk gün modanın ağır topları sahneye çıktı. Safkan ingiliz Burberry Prorsum ve İtalyan şıklığı Dolce & Gabbanna bunlardan sadece ikisiydi. Biri ''men should act like a gentleman'' derken diğeri ''no fear of colors'' demeyi uygun gördü. Karar sizin !

Değişen çağa ayak uydurabilmek adına anında görüntü ile Burberry yeniden online olarak showu izletti. Dolce & Gabbanna ise hemen ardından youtube'a yükledi. Kim derdi bir gün her modaseverin moda haftalarına katılabileceğini ! Aynı atağı Istanbul'dan da bekliyoruz. Yok öyle bedavaya beşinci başkent.

Rengarenk paltolar, kışın vazgeçilmezleri koyu renkler ve ingiliz kumaşı ekoseler, bazı paltolarda ise bu sezonun ''it-dress''i MiuMiu'dan esintiler. Erkeklerin de kürke alışması gerektiği de dile getirilmiş :/ İşte bir sonraki kış yani 2011/2012de bizlere Ingiliz asaletini yaşatacak bir kreasyon. Burberry Prorsum. Kalın atkılar yerine ince detay fularlar ve karşı cinste olduğu gibi yoğun hayat telaşını yakalayabilmek için boyutu büyüye çantalar. Her daim şık ve görünüşe göre rahat duran ayakkabılar ise ''beni dolabına al'' diyor sanki ! (6.7.ve 8. görseller- Bir de onların rengarenk versiyonları mevcut) Klasik kesim pantolar dışında 5. ve 7. karedeki kesimlere de dikkatinizi çekerim. Yoksa o farklılık sadece modellerden mi kaynaklanıyor ?

İzlemek için ise !
İtalyan erkeğin stili, şıklık ve centilmenlik yarışı. Sartorial takım elbiseler ve ''red is the new black'' mottosu. Erkeklere renk aşısı. Sezon fark etmeden gardroplara bahar havasını taşımanın tam zamanı. Üst kısımdaki görüntü ne kadar incelmişse ayakkabılar da o kadar kabalaşmış. Geçtiğimiz sezon yükselişe geçen pantalon askıları (adına her ne deniyorsa) bir kaç yıl daha dolabınızın baş köşesinde yer almaya devam edecek. Şık erkekler için pantalonun altında kalan kısım da önemlidir. Bir de sabah kalkarken kimse makyajsız celebritylere benzemek istemez değil mi ? Yatakta, iş yerinde, sabah kahvaltısına katılmak üzere... her yerde gerçek şıklık. Pantalonların kesiminde yeniden farklılık. Ağları düşmüş, sanki altınızı doldurmuşsunuz hissiyatı :/ her daim kıravat takmak zorunda kalan beyler için ise ince detaylar. Ne demişer ''şeytan ayrıntıda saklıdır''. Jean giyerken kalıplarınızı kırın ve mavi renginden vaz  geçin. Yeri gelmişken kim demiş paça kıvırmanın yeni sezonda kaybolacağını. Kadifenin kusursuzluğu ve moda dergilerinin party-issue temalı sayıları için mükemmel seçimler. Dolce & Gabbanna hala bir İtalyan efsanesi olmaya devam ediyor.
Show'a göz atmak isterseniz diye !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder