21 Ocak 2011 Cuma

GAULTIER'S COUTURE, BALMAIN'S ROCK STYLE, GARÇON'S KINGDOM

Yükselişe geçen trend: Androjen ve cinsiyet belirsizliği (sexual ambiguation) bu iki trendden de sonuna kadar yararlanan isim, sınırlarını kaldıran kişi Jean Paul Gaultier oldu. Hem kullandığı modellerle hem de yarattığı çizgiyle bunu kanıtlamış zaten. Hem inanılmaz maskülen ve centilmen erkekler için smokinler hem de bunları kafaya takmadan özgürce giyinmek isteyenlere bir şeyler ... Aşağıdaki görsellerle kim kapak yaratmak istemezdi ki ?
Tarz için tamamıyle feminen diyemeyiz, maskülen dokunuşlarla her ikisi harmanlanmış yani o belirsizlik vurgulansın diye ! Aynı zamanda tam bir Fransız stili: Gizemli, seksi, çekici ve davetkar. Hani, illa bir tanımlama gerektirecekse bu da Haute Couture for Men !
Rock style'la gönlümü fetheden isim ise Balmain oldu. Çok şükür bunları diğer hazır giyim markalarında görüp dolabımıza ekleme şansımız da olabilir. Evet yukarıda gördüğümüz JPG muhteşem ama onların benim için kullanılabililirliği yoksa, bir işime yaramaz. Ha hangisinin değeri daha yüksek, hangisi tam anlamıyla ''moda'' diyecekseniz JPG derim. Balmain sadece trendlerden faydalanmış ve sokak stilini yansıtan bir seçki sunmuş. Zara ya da H.E.de de bulabilirsiniz. Sanatsal değeri eksik yani ama sevdim yine de :)

Commes de Garçons'un ise Vintage ruhunu, aristokratik Fransız çizgisiyle birleştirmesine bayıldım. Fransız saraylarını ve antik ruhu anlatan desenler ve kumaşlar beni hayran bırakmaya yetti. Biraz da uzakdoğu masallarını anlatan cinsten.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder