18 Ocak 2011 Salı

COLOR BLOCKS STRIKES BACK

Renkleri hepimiz seviyoruz, siyah için Poe'nun kısa öyküleri ve kasvetli hikayeler dedik. 2011 yazı için Gucci, Louis Vuitton ve Marc Jacobs kadınlar için rengarenk kıyafetler hazırladı. Son olarak Vogue Paris bu temayı Şubat kapağına taşıdı. Peki biz erkekler ? Bottega Veneta ve Jil Sander bizlere de göz kırptı ! Yetmez ama idare edin dercesine. Ancak D&G bizleri doyurdu desem yeridir. Hem de kış sezonu için. D&G ilhamını Amerika'dan ve Pop Kültüründen aldı, çizgisine renkleri de kattı. Biraz spor takımlarının formalarını andırdığını itiraf edelim. Daha önce hangi biriniz üstünde Coca Cola yazılı bir t-shirtle sokakta yürüdünüz ki ? Nasibini alan sadece Coca Cola da değil üstelik. Disney'in Mickey Mouse'u da D&G ailesinde. Ayakkabı konusunda ise rahatız. Aylar öncesinde yayınladığım ''shoes'' postunda kullanılan ve hazır giyim markalarının vitrinlerinde yer alanlarla hemen hemen aynı. Ancak rengarenk. Son bir kaç sezondur takmaya alışık olduğunuz ve 80leri geri getiren Wayfarer'ları ise bir kenara bırakabilirsiniz ! D&G aynı zamanda müzik dinleyen gençleri de düşünmüş.
Pantalonların ağ kısmı ise tıpkı Dolce & Gabbanna için yaptıkları gibi. Ancak bu sefer kumaş değil de farklı materyal ve renklerle birleşmesiyle daha özgürlükçü ve indie bir görünüm çıkmış ortaya. Sonuç olarak oldukça cool.
Çorapların rengarenk olmasına alışmıştık ya da Golden Globe'larda da gördüğümüz gibi Helena Bonhem Carter'ın farklı iki ayakkabı giyinmesini, ya her iki kolu da birbirinden farklı olan hırkaları giyinmeyi düşündünüz mü ? Rengarenki, cıvıl cıvıl inanılmaz eğlenceli tıpkı Mika gibi.
Kanımca 90lı yıllarda ütünüze geçirdiğiniz kazakları yeniden ortaya dökmenin vakti geldi ? Eğer t-shirtler ve kazaklar üstünüze olmuyorsa ordaki sevimli kahramanları kesin ve değerlendirin derim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder